Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +89
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Shyvana +9
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

Nowe budownictwo, nowe mieszkania, więcej chętnych do parkowania niż jest miejsc.
Jak długo mieszkam, widziałem b. często puste miejsca parkingowe koło siebie (dokładnie 2 miejsca). No to zacząłem na nim parkować, a żona parkowała na naszym wykupionym. Tylko na chwilę, ale trwało to kilka tygodni, no bo później dostałem karteczkę zeby nie parkować. No myślę sobie ok, ale minęło klilka dni i znów te same miejsca ciągle były puste.
I teraz poprawcie mnie, ja wychodzę z załozenia że skoro NIKT TAM NIE PARKUJE, to ktoś inny np. sąsiad może parkować. Ale jeśli właściciel mieszkanai będzie chciał tam parkować to wtedy za logiczne uważam, ze nie powinno się tam parkować.
A generalnie koleś nawet nie ruszył z remontem mieszkania wiec się predko tam niewprowadzi = nie ma kto tam parkować (miejsce jest puste). Co uważacie?
#parking #motoryzacja #nieruchomosci #mieszkanie
Kto jest januszem?
Własność prywatna to świętość.
- może jak czasem przyjedzie do mieszkania, to nie chce się kogoś prosić, żeby mógł zaparkować na swoim miejscu
- może chce uniknąć tego, żeby sąsiedzi się przyzwyczajali, bo potem będzie tam chciał zacząć parkować lub udostępnić miejsce ekipie budowlanej na czas remontu i będzie klops, bo sąsiedzi tam regularnie stają skoro "nikt nie korzysta, to można"
@Xolan: i właśnie dlatego w p0lsce nie możemy mieć fajnych rzeczy,
Czy sąsiad może przychodzić stać do ciebie bo nie używasz toalety przez całą dobę?
W Polsce jak zwykle jak w lesie. Jak nie dojebiesz ogrodzenia z drutu kolczastego i najlepiej jeszcze pastucha nie podepniesz, to jak zwierzęta będą panoszyć na czyimś terenie, bo "skoro nieogrodzone, to wolno" XD