Aktywne Wpisy
whitewolfik +289
#sluzebnoscwolfika
Wczoraj zapytałem o dalsze losy tagu tutaj i na hejto. NA hejto wydaje się być większy odzew, a sporo głosów tutaj i tak brzmiało - pisz na hejto.
[Post zamieściłem tutaj:](https://www.hejto.pl/wpis/dla-tych-co-nie-wiedza-o-co-chodzi-w-sluzebnoscwolfika-dawno-temu-pierwszy-wpis-
)
Widzę jednak, że wciąż zostało tu kilka osób które dobrze już kojarzę i które przez wiele lat aktywnie udzielały się na tagu. Dlatego dla tej garstki, co została wrzucam też to co napisałem wczoraj na hejto. Czy będę
Wczoraj zapytałem o dalsze losy tagu tutaj i na hejto. NA hejto wydaje się być większy odzew, a sporo głosów tutaj i tak brzmiało - pisz na hejto.
[Post zamieściłem tutaj:](https://www.hejto.pl/wpis/dla-tych-co-nie-wiedza-o-co-chodzi-w-sluzebnoscwolfika-dawno-temu-pierwszy-wpis-
)
Widzę jednak, że wciąż zostało tu kilka osób które dobrze już kojarzę i które przez wiele lat aktywnie udzielały się na tagu. Dlatego dla tej garstki, co została wrzucam też to co napisałem wczoraj na hejto. Czy będę
SzotyTv +226
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Trochę tak, bo potem płaczą, że wydają tyleeee prywatnie xD
@Dpdp: Mogliby wysyłać na maila czy na telefon SMSem, ale ciii bo jeszcze usłyszą i zrobią projekt, aktualizację softu za miliony którą student na stażu zrobi w Comarchu za minimalną.
@zalogowany_jako: ale lekarz rodzinny to zawsze był internista to co ma do tego urwana noga albo urolog? Nie obchodzi mnie który lekarz wystawi mi receptę czy skierowanie.
@BrainMalfunction: Przestań się widzieć jako pępek świata. Internista to pierwsza linia frontu, on Cię kieruje do odpowiedniego specjalisty (jeśli potrzeba) lub wypisuje zwolnienie i tabletkę na gardło.
Gdyby nie było internisty to nawet sobie nie chcę wyobrażać, jakie byłyby kolejki np. do kardiologa.
@BrainMalfunction: Może to Ty źle napisałeś, skoro nie ja jeden Cię źle zrozumiałem.
@zalogowany_jako: @blunch: xD Wy jesteście normalni? Wiecie w ogóle co to jest lekarz rodzinny? Bo wam się chyba wydaje że lekarz rodzinny = internista? A wiecie, że jak was gardło boli to nie musicie się rejestrować do swojego rodzinnego tylko możecie do dowolnego internisty? Ja nawet nie wiem kto jest moim, a wy wiecie?
Tobie się prawdopodobnie lekarz rodzinny pomylił z lekarzem POZ z np. opieki świątecznej. Tam się nie musisz rejestrować i zapisywać, tylko korzystasz z usług, którego masz najbliżej.
Lekarz rodzinny to zupełnie inna sprawa i trzeba go wybrać, chociażby po to, aby wybrany lekarz przetrzymywał Twoją fizyczną dokumentację medyczną.
@blunch: XDDD
@BrainMalfunction: A ja chcę mieć więcej pieniędzy i złote zęby.
To tak nie działa, że Ty chcesz. Zmienić lekarza możesz dwa razy do roku i jeśli nie odpowiada Ci taka procedura, to masz dwa wyjścia:
1. Albo wykupić prywatną opiekę
2. Albo przestać stękać i przestrzegać procedur
@blunch: xD Ty możesz usunąć konto jeśli tak ci się podoba działanie polskiej służby zdrowia
@BrainMalfunction: ale to Ty dzwonisz ¯\_(ツ)_/¯
@NoMoreTearsJustSmile: Zgodnie z IKP, w latach 2008-2022 skorzystałem z usług NFZ za 932,02 zł.
A ja na mniej niż 100 zł, a wpłaciłam huhu :)
@BrainMalfunction: Ja nigdy :) No może 2x rodzinny :) Raz ze 20 lat temu jakieś przeziębienie, jak byłem w podstawówce.
Drugi raz ze 2 lata temu, coś mnie w brzuchu kuło, dostałem skierowanie na morfologię, były to czasy Covid, otrzymałem wyniki, chcę się zapisać do pani doktor, żeby zobaczyła wyniki, dzwonię o 12, a tu że zapisy
@GaiusBaltar: a jakiego byś się spodziewał w ubezpieczeniu które (dla średniej pensji) kosztuje 100 euro/mc i pokrywa od lekarza rodzinnego po przeszczep serca i paliatywne leczenie nowotworów przez dowolnie długi czas?