Czy ciężko jest przejść z vba do "normalnego" języka programowania? Wszędzie widzę ogłoszenia z pajtonem widzę że ma dużo większe zastosowanie, przede wszystkim nie jest się uwiązanym w apliakcjach Microsoft-u. Polecilibyscie jakiś kurs, yt, whatever co pomogło wam najbardziej? W pracy głównie używam vba do automatyzacji procesów w korpo, makra do excela. #korposwiat #programowanie #programista15k #sql #excel #pracbaza
@Daaniel1989 ja też od excela, makr i VBA zaczynałem. Poszedłem na kurs/bootcamp i nieskromnie mówiąc byłem najlepszy tam. Mówią, że jak jesteś najlepszy w pokoju to trzeba zmienić pokój więc nie wiem czy to był najlepszy sposób.
Jeśli potrafisz bez spiny rozwiązać problem/stworzyć narzędzie to jest 90% szans, że się nadajesz.
Polecam mocno CS50 - tam nauczysz się podstaw podstaw tego jak działa zarządzanie pamięcią itd. kurs znajdziesz za darmo na
#korposwiat #programowanie #programista15k #sql #excel #pracbaza
Komentarz tylko dla notatki bo sam zaczynam z pythonem teraz więc chętnie podsłuchami co tam ciekawego w temacie ;)
A serio to praca z ludźmi bez żadnego expa zatrudnionych po znajomosci to padaka
@Daaniel1989:
hmm?
Jeśli potrafisz bez spiny rozwiązać problem/stworzyć narzędzie to jest 90% szans, że się nadajesz.
Polecam mocno CS50 - tam nauczysz się podstaw podstaw tego jak działa zarządzanie pamięcią itd. kurs znajdziesz za darmo na