Wpis z mikrobloga

Czy ciężko jest przejść z vba do "normalnego" języka programowania? Wszędzie widzę ogłoszenia z pajtonem widzę że ma dużo większe zastosowanie, przede wszystkim nie jest się uwiązanym w apliakcjach Microsoft-u. Polecilibyscie jakiś kurs, yt, whatever co pomogło wam najbardziej? W pracy głównie używam vba do automatyzacji procesów w korpo, makra do excela.
#korposwiat #programowanie #programista15k #sql #excel #pracbaza
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cppguy: nie no niektórzy ogarniają xd

Komentarz tylko dla notatki bo sam zaczynam z pythonem teraz więc chętnie podsłuchami co tam ciekawego w temacie ;)
  • Odpowiedz
@cppguy: faktycznie jak nawet Ty tam pracujesz to rzeczywiście komedia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A serio to praca z ludźmi bez żadnego expa zatrudnionych po znajomosci to padaka
@Daaniel1989:
  • Odpowiedz
@Daaniel1989 ja też od excela, makr i VBA zaczynałem. Poszedłem na kurs/bootcamp i nieskromnie mówiąc byłem najlepszy tam. Mówią, że jak jesteś najlepszy w pokoju to trzeba zmienić pokój więc nie wiem czy to był najlepszy sposób.

Jeśli potrafisz bez spiny rozwiązać problem/stworzyć narzędzie to jest 90% szans, że się nadajesz.

Polecam mocno CS50 - tam nauczysz się podstaw podstaw tego jak działa zarządzanie pamięcią itd. kurs znajdziesz za darmo na
  • Odpowiedz