Aktywne Wpisy
Jakimialemlogin +974
Będąc na urlopie we Władysławowie zauważyłem ciekawą rzecz xD otóż patrol straży miejskiej przyczepiał się, legitymował i robił zdjęcia dziewczynkom na stoiskach z tatuażami i warkoczykami, a przy wejściu na plażę 3 razy w ciągu jednego dnia spotkałem oszustow grających w 3 kubki i nikt ich nie legitymował ani nic xD #wladyslawowo #morze #morzebaltyckie #wakacje #urlop

Umeraczyk +271
źródło: temp_file346403677342696588
Pobierz

Czego wymagają od juniora w pierwszej pracy? Jestem w trakcie rekrutacji na junior elixir deva, jako zadanie robiłem appke webową. Ogólnie to udało mi się ją zrobić, nie wszystko było idealnie ale jednak działało, wiadomo trochę googlowania, trochę kombinowania, dużo czytania dokumentacji i książek, bo elixira i Phoenix a znam z 3 tygodnie (tyle też gdzieś zajęło mi robienie appki). Jutro mają mi dać znać, czy się dostałem feedback dostałem że działa, trochę rzeczy jest do poprawy i można by to ulepszyć. Boje się, ze się dostanę i rzuca mnie na głęboką wodę, jak to zwykle wygląda? Dostalbym jakiś mentoring coś takiego? (bo nie mam doświadczenia w branży, to moja pierwsza praca jeśli będzie xd)
Zlote gory obiecuja na rozmowie, a potem to albo dopasujesz sie i robisz ponad sily
bez doświadczenia to jest staż lub praktyka
ja osobiście juniorów nie zatrudniam, oczekuję od razu mida lub prawie mida i podkupuje z firm które dobrze uczą od stażu do poziomu junior-mid, czyli zwykle jakieś 1.5-2.5 lata
tak na prawde to wszystko zalezy od firmy do ktorej trafisz, albo beda oczekiwali ze bedziesz w stanie poprawic kawalek kodu albo na dzien dobry jakies grube zadanie do roboty xd i tak samo mozesz zarabiac na poczatku 3k albo 8k