Wpis z mikrobloga

przestań, różnorodność smaków tej potrawy niszczy

@ojezusicku: Ja się podpisuję pod opinią, że sushi jest przereklamowane. Piszę to jako osoba uwielbiająca ryby i nienawidząca ryżu. Tę różnorodność oferuje mięso, ale kurde bez przesady. Niemniej, jest sashimi, na nim można by się skupić, ale w Polsce to mięso bywa w tych knajpach cenowo przewartościowane przeokrutnie, mimo niewielkiej oferowanej jakości.

Żeby to chociaż podawali jako klasyczne nigiri, a nie maki, oraz było to
wstyd się przyznać, ale nie jadłem ramen jeszcze w tym życiu ( _)

@ojezusicku: Jeśli dobrze zrozumiałem z twoich wpisów i komentarzy, to jesteś z Wrocławia. Jest tam kilka knajp z wysokimi ocenami. Jak będziesz się wybierać to shoyu jest klasycznym ujęciem, a ja osobiście polecam tonkotsu. Jeśli nie widziałeś to Gonciarz wiele lat temu na swoim kanale zrobił film o ramenie, gdzie m.in. pokazał jak to wygodnie