Wpis z mikrobloga

@ComboBreaker Pozdro i spokojnej służby! Ja tylko OSP ale zawsze lubię spędzać czas na zabezpieczeniu miasta w PSP, dobra kuchnia na jednostce to podstawa ( ͡° ͜ʖ ͡°) wczoraj mieliśmy wyjazd do śmiertelnego wypadku i teraz te święta są dla mnie jakieś takie mniej radosne. Trzeba jednak wykorzystywać swój czas najlepiej jak się da, dlatego zdrówka życzę! :)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ComboBreaker: a to jeszcze takie pytanie - to prawda, że wy jako strażacy, dbacie też o wszystko wokół remizy, w sensie sami sobie sprzątacie budynek, teren itd.,nie ma sprzątaczki czy innego konserwatora?
Czyli sytuacje, gdzie ktoś jest w budynku objętym ogniem i strażak przez ogień po niego biegnie to raczej coś, co się nie zdarza? Ja z wiejskiego OSP i to bez kursów to z bliska niewiele widziałem xd
A tak
@ComboBreaker: a jak załóżmy czysto teoretycznie, jeżeli pół litra zostanie już napoczęte, a dostaniecie wezwanie całą jednostką, to pierwsze kończycie pół litra, czy jedziecie sprawdzić na miejscu jak wygląda sprawa a później w trakcie akcji na zmianę dajecie w szyje?

(zart oczywiscie, wielki szacunek dla państwa!)
dzięki za wartę, mam nadzieję że to był dla was fajny wieczór w gronie ziomeczków, w którym nic się nie działo