Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Czo ta Kanada to ja nawet nie!
https://fortune.com/well/2022/12/13/covid-unvaccinated-greater-risk-car-crash-traffic-accident-new-study-says-canada-government-records-pfizer-moderna/amp/

Jeśli zlekceważyłeś szczepionkę przeciwko COVID, prawdopodobieństwo wypadku samochodowego jest znacznie większe

Już nie mają co wymyślać?

#covid19 #kanada
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

TL;DR nie tylko jakieś 14 dni nie ma żadnego wpływu nawet uwzględnienie przyszłych szczepień nie zmieniłoby znacząco wyniku badania, zmiana ryzyko z 530 na 534 per million, niecały 1% różnicy. Nieistotne w pracy która obserwuje różnice rzędu 50%

§8 Accounting for Later Vaccinations

The study examined vaccination status based on records on July 31, 2021 and did not include possible later vaccination that might have eventually occurred. In turn, we retrieved information
  • Odpowiedz
Pozostawiam do twojej interpretacji, do którego fragmentu odnosił się zarzut "kłamstwa"

@Fitoplankton: ale nie baw się w zgadywanki tylko pisz co masz na myśli, nie mam pojęcia do którego fragmentu odnosił się zarzut "kłamstwa" (nie wiem czemu w cudzysłowiu w oryginalnym tekście go nie użyłeś). Zresztą nie wiem czemu nagle użyłeś słowa "zarzut" - ty mi nic nie możesz zarzucić, nie jesteś prokuratorem. Wyraziłeś jedynie swoją opinię używając zwrotu "a
  • Odpowiedz
przecież to jest manipulacja wskaźnikami Absolute risk reduction i Relative risk reduction. Skuteczność pfizerowej szczepionki też określasz na 1.87%? Bo tyle wynosi jej ARR po uwzględnieniu liczby zachorowań w czasach najgorszej delty (podczas badania to było coś ok. 0.87%). Ludziom biorącym szczepienie też powiesz, że ich powaliło z braniem preparatu, który wprowadza niecałe 2% różnicy w redukcji ich ryzyka? Bo to dokładnie co wydarzyło się w twoim komentarzu.

@Fitoplankton: eee,
  • Odpowiedz
@Fitoplankton: "podrzucisz coś na potwierdzenie tej tezy? Bo N=11 mln, to trochę dużo dzwonienia." Ale po co mieliby dzwonić do 11 mln????
Te 11 mln mają z governmentu, ale to jest ogólnie dostępna liczba, ponieważ tutaj nie ma danych osobowych. Musieli fizycznie zadzwonić do każdego uczestnika wypadku, a to już o wiele mniejsza liczba - 6682 osoby. Dlatego zebrali dodatkowe informacje, które masz na fotce.
Na tej stronie są dane
Szkodnik1 - @Fitoplankton: "podrzucisz coś na potwierdzenie tej tezy? Bo N=11 mln, to...

źródło: comment_1671740525YyVLzIZXDsuZZZiA2rCr1M.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz