Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukiboss: Bo ty liczysz stosunkowo duże grzyby psilocybe cubensis, a na hypciu posty dotyczą psilocybe semilanceata - czyli tych dziko rosnących, które są dużo mniejsze. Licząc w gramach jedna i druga ilość wychodzi to podobnie i najlepiej posługiwać się takim dawkowaniem.
  • Odpowiedz
@kubako: @DobryDzienDobry: @Theobromine: @Jakis_Leszek: Jeszcze pytanie, bo właśnie je wysuszyłem na wiór (rozpadają się w ręce) i daję na wagę takiego jednego przeciętnego grzyba (ani nie najmniejszy, ani nie największy) i wychodzi mi około 1g. A na necie jeśli chodzi o dawkowanie to uznaje się 2g za taką normalną fazę. To normalne? Czyli co, 2 wysuszone grzyby i będę miał tripa? Coś tu chyba
  • Odpowiedz
@DobryDzienDobry: No właśnie ostatnio to dawno jakoś ponad miesiąc temu, więc to raczej nie tolerka. No i nie było tak, że z------m coś i nic nie czułem, no ale to może było 50% mocy jak ostatnim razem wpieprzyłem 4 czy tam 5 grzybków. W piątek podejście numer 2, dam 3.5g myślę że będzie lepiej. Dochodzi też fakt, że taką herbatkę pierwszy raz robiłem, następnym razem już będę wszystko wiedział co
  • Odpowiedz
@lukiboss: Może kwestia przechowywania albo nieprawidłowego suszenia i na mocy straciły? Plus pamiętaj, że więcej substancji aktywnych masz w kapeluszach, więc grzyb grzybowi nie równy, nawet jak ważą tyle samo. Ja polecam zmielić wszystko na wiór i do kapsułek - wtedy każda ma mniej-więcej taką samą moc + mają podobną wagę, więc łatwiej potem dawkować.
  • Odpowiedz
@lukiboss: no z suszeniem potrafią być cyrki, zwłaszcza jak masz jakiegoś wielkiego s------a, co nie chce schnąć. Z czasem pewnie zaczniesz zauważać zależności i dasz radę dostosować, żeby było git. Tu wpływ może mieć tez temperatura, wilgoć - no masa czynników. Z czasem to wchodzi w krew hehe. Ja nie miałem jakichś mega spadków w mocy po suszeniu, a było zdecydowanie łatwiej to zjeść na sucho, bo smak dla mnie
  • Odpowiedz