Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +114
Rocznik 87. Sporo z moich rówieśników z okresu 2012-2017 nie kupiło mieszkania. Ba, mało kto o tym myślał wtedy.
Czemu?
Bo nie było fomo. Mieszkania taniały lub przynajmniej nie rosły w zauważalny sposób. Wiele osób odkładało kasę, by kupić coś większego /docelowego, gdy przyjdzie pora. Mieszkało się na wynajmie, u rodziców, etc. Temat nieruchomości praktycznie nie istniał w rozmowach.
Dopiero
Czemu?
Bo nie było fomo. Mieszkania taniały lub przynajmniej nie rosły w zauważalny sposób. Wiele osób odkładało kasę, by kupić coś większego /docelowego, gdy przyjdzie pora. Mieszkało się na wynajmie, u rodziców, etc. Temat nieruchomości praktycznie nie istniał w rozmowach.
Dopiero
planarize +159
Inicjatywa Stop Niszczeniu Gier Komputerowych właśnie przebiła wymagany próg w Danii, jest to piąty kraj z wymaganych siedmiu i zebrano ~340k głosów poparcia z potrzebnego miliona. :)
https://eci.ec.europa.eu/045/public/
#gry #pcmasterrace #komputery #konsole #playstation #xbox #stopkillinggames
https://eci.ec.europa.eu/045/public/
#gry #pcmasterrace #komputery #konsole #playstation #xbox #stopkillinggames
Moja sytuacja wyglada tak że ponad 6 lat mieszkam w East Yorkshire dokładnie w Hull i te miasto mnie w-----a przez całokszałt i ludzi których tam poznałem (Scunthorpe i Grimsby takie same). Robotę jaka mam to 11f godzina więc d--y nie urywa ale w miarę spokojna i mi wystarcza tylko ze nudna.
W związku z tym chciałbym zapytać o jakieś propozycje najlepiej na zachodzie kraju daleko od tego miasta i Londynu gdzie będę mógł znaleźć na początek jakaś prosta robotę w fabryce czy magazynie aby mieć stale dochody i możliwość poznania okolicy zeby szukać dalej.
Po angielsku mówię i pisze bardzo dobrze i mam swój samochód.
Jakie miasta możecie polecić gdzie jest różnorodność w wyborze roboty oraz w miarę normalne ceny wynajmu pokoi lub mieszkań? Przy założeniu ze będę mieszkał sam.
#uk #emigracja #wielkabrytania #pracbaza
Dzięki. Da się jakoś jeszcze ominąć te pozwolenie na pobyt kupując chatę w UK? Bym poważnie rozważył temat. Serio. Może być na priv jeśli się wstydzisz ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez autora
@FeyNiX: Tak. Mieszkałem tam przez 10 lat, nie polecam. Lepiej już okolice Coventry, np. Solihull lub Leamington Spa.
A tak na poważnie.
Jak szukasz czegoś blisko to małe miasta obok naszej wsi są naprawdę ładne. Albo obrzeża.
Bo centrum to syf. Jak mieszkasz jeszcze przy spring banku lub Beverly road to fakt może być tam rumuńsko-polska mieszanka
Niestety 'ull to dość specyficzne miasto.
3 chyba najgorsze do życia w UK
Więc jak
Hull mimo swoich wad, ma kilka plusów tanie domy. W czasie ostatnich spadków ceny domów najmniej spadały w tym regionie. Bo z czego mają spaść jak domy tutaj tanie.
Jak ma swój dom a chcesz się wyprowadzić poczekaj do następnego remortgage, dobierz kasę na depozyt i weź następny dom w innym rejonie. Ten zawsze wynajmiesz.
Tu kolejna zaleta
Nie chce mi się każdego cytować osobno ale wybór podjąłem i dziękuje bardzo za wyczerpujące informacje.
Poza tym jak wspomniałem nie pracodawcy mi przeszkadzają ale sam fakt ze znam i mnie zna bardzo dużo osób często tych z-------h dlatego chciałbym coś nowego.
No i fabryki nie są czymś gdzie chciałbym spędzić wiele czasu a pytałem aby znaleźć jakaś robotę na szybko w innym mieście by nie martwić się o odwoływania i tez nie robić czegoś wymagającego byle zachować ciągłość
Walkera, hmm zależy gdzie trafisz.
Hull albo się nienawidzi albo uwielbia.
Ja tu siedzę bo tanie domy są. I akurat moja okolica jest naprawdę spoko.
@Vito_Scaletta moja krew jest już zielona.
Haha xD