Wpis z mikrobloga

@czysty_start:

Thunderf00t szacował to na swoim filmie

Przecież thunderf00t to debil, bardziej bym ufał mojemu psu ze to lepiej oszacować

Nawet w tym filmie - przecież te jego bariery co znalazł a te na filmiku Tesli są zupełnie różne.

W ogóle go nie zastanowiło ze ma wagę w kilogramach a wymiary w centymetrach? Serio myśli ze Tesla sprowadziła bariery do Nevady z Europy czy Kanady?

Ch*ja się znam ale wiem jedno
@czysty_start:

https://www.epiccrowdcontrol.com/concrete-jersey-barricades/

The most common concrete jersey barricade size used is: 10 ft Long x 24 in Wide x 32 in High and weigh approximately 4,000 lbs.

Brzmi mi to dużo sensowniej

I daje dużo bardziej realne 36000 lbs czyli 16 ton obciążenia

No i nadal wychodzi łącznie 30ft długości trzech barier jedna za druga - standardowy flatbed to raczej 48ft wiec nawet mam wątpliwości czy te bariery co ta semi
@czysty_start: a pardon tam są 4 rzędy po 3 bariery

No to 12*4000=48000 lbs i daje 40 ft długości jedna za druga co pasuje do wielkości standardowego flatbed (48-53 ft).

Jak dla mnie wszystko się dodaje idealnie - choć milczenie Tesli sugeruje ze coś jest nie tak i pewnie nie są to zupełnie standardowe bariery
@czysty_start: a skąd ja mam wiedzieć, ja tu nie kręcę filmików z jakimiś estymatami i nie robię z siebie autorytetu

Ile by nie włożyli - nie podali oficjalnych danych to niech spier*alają nie będę się bawił w zgadywanki

Ale nie przeszkadza mi to w zwróceniu uwagi na to ze to co robi thunderfoot (branie europejskich standardów w kontekście USA) obraza inteligencje widza, choć ty rozumiem urażony się nie czujesz - No
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@czysty_start:
Samochód przez dużą część czasu jechał z szybkością 88,5-91,7 km/h (55-57 mph), zdarzały się momenty, gdy osiągał 103 km/h (64 mph), pod koniec kierowca trzymał 80,5 km/h (50 mph). Człowiek musiał zrobić sobie przerwę na toaletę, nie było jednak widać, żeby auto się ładowało. Cały zespół ważył w sumie 36,74 tony (81 000 funtów), był „w pełni załadowany”

Na innym filmiku widać że naczepa ma dodatkowy dyfuzor z tyłu
tu widać ten poprawiacz areodynamiki

@zibizz1: Ale to jest nagranie z testów sprzed roku, jaki to ma związek z tym przejazdem 500 mil pokazanym tydzień temu?

naczepa ma dodatkowy dyfuzor z tyłu

@zibizz1: To zdecydowanie nie jest dyfuzor( ͡° ͜ʖ ͡°)