@skolfild: za to satysfakcja z wypieku bezcenna ( ͡°͜ʖ͡°) jeśli jesteś miłośnikiem pizzy to zdecydowanie polecam. W Łodzi cena pizzy neapolitanskiej z dowozem to raczej 50zl+. Nie chcę też wyjść na jakiegoś ignoranta że moja najlepsza ale naprawdę pizza zamawiana nie ma podjazdu. Robiąc sam nie szczędze na składnikach, ciasto też lepsze mi wychodzi. W pizzeriach raczej masówa i ciasto fermentuje max24h
@skolfild: Liczba 170 pizz wydaje sie być duża na pierwszy rzut oka, tym bardziej jeśli jesz 2 razy w miesiącu zamówioną z pizzerni pizze (7 lat oczekiwania na wyjscie na zero z inwestycją w piec do pizzy) ale już przy 4 pizzy w miesiącu robią się tylko 3 lata z kawałkiem. W dodatku częstotliwość konsumowania pizzy ostro się zwiększy po zakupie pieca do pizzy ze względu na drastyczny spadek kosztów zjedzenia
@vipperek: @Merolka: effeuno p134h
@fizzly: zajęty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ShpxLbh: Tak
@Jasik123: ale tak zajęty obrączką? bo jak nie to będę walczył xD
@Jasik123: piec do pizzy 3400zł.
Składniki na pizzę, prund, czas poświęcony na zakupy, benzyna - ~15zł / pizza
Średnia cena włoskiej pizzy z dowozem ~ 35zł.
--------
Chyba wole jednak zamówić sobie 170 razy pizze :D
@skolfild: O panie złoty :O
@Jasik123: Z cenę tego piekarnika mam 400 pizz z lokalu. Jak będę jadł jedną tygodniowo, to pieniędzy wystarczy na siedem i pół roku.
@Jasik123: W takim razie ile ty przetrzymujesz ciasto, oraz w jakich warunkach? Mozesz sie rozpisać bardzo dokladnie i precyzyjnie ʕ•ᴥ•ʔ
Mąka typu 00 - w tym przypadku Petra 5037
1000g
Woda 650g
Drożdże 0.9g
Sól 30g
Z powyższego wyjdzie 6 kulek ok 275g
Po wyrobieniu ciasta zostawiam na 12h w temperaturze pokojowej ok 20C
Pozniej do lodówki na 48h
Piec jest dosyć ważnym elementem bo rozgrzewa się do ok 500C. Pizza wchodzi do pieca na ok 80-90s