Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dietetyq: 100% racji.
Ja chętnie odbyłbym takie ćwiczenia, ale to nie może być na zasadzie relacji pan-niewolnik.
Sądzę, że takie ćwiczenia są potrzebne i gdyby były zrobione z głową, to WSZYSCY byliby zadowoleni.

No ale woleli rozpieprzyć zaufanie społeczeństwa do wojska przez jakieś sowieckie praktyki i powoływanie ludzi po cichu...
  • Odpowiedz
@Dietetyq: przecież to całe oburzenie, to burza w szklance wody. Zaraz zrobią z przeciwników onuce i zdrajców, pójdzie taka narracja w Dzinniku i Wiadomościach, bo wszystkie obowy działają tu zgodnie i będzie po ptakach. Psy szczekają karawana jedzie dalej.
  • Odpowiedz
@Oseghe:

Tu się nigdy nic nie zmieni

Nie przyjmuję takiej postawy ani takich głosów do wiadomości - trzeba działać i robić coś swoim imieniu a nie p-------ć "ale bo co, to nic nie zmieni, trzeba wyjechać".
  • Odpowiedz
@Dietetyq: Gdzie są związki partnerskie, aborcja do 12 tygodnia, gdzie jest dobrze działająca służba zdrowia itp.?

Ja nie chce marnować swojego życia dla kraju, który mnie nie chce. Chce móc sformalizować związek z partnerką, mam czekać na to 20 lat aż się łaskawie poliytykom zachce?

Tak samo jest z ćwiczeniami wojskowymi i innymi problemami, nie warto czekać i walczyć, bo skoro największe protesty ever (strajk kobiet) zostały wygaszone i rząd
  • Odpowiedz
@Oseghe: Ale my rozmawiamy teraz o jednym konkretnym temacie i nie chcemy słuchać Twojego narzekania i p---------a na Twoje prywatne bóle. Nie o tym teraz jest rozmowa.
  • Odpowiedz