Wpis z mikrobloga

#norwegia #emigracja
Mirki jesteśmy z dziewczyną w Norwegii w Stavanger i wylądowaliśmy w pracy w polu, praca od 7 do 20 naprawdę ciężka praca w której jeszcze jeden Polak pospieszą drugiego nie wiadomo po co, długo nie wytrzymamy, może ktoś na miejscu miałby jakąś inne prace która mogły polecić/zaproponowac z noclegiem. Pozdrawiamy
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cadec nieciekawa sytuacja ale jakiej roboty się spodziewaliście? wiedząc że będzie w polu.. wiadomo że to ciężka robota nie dla każdego,"jeden Polak pospiesza drugiego" wyjeżdżając za granicę to jest podstawa którą trzeba znać Polak Polakowi wilkiem, jak nie wytrzymacie to wrócicie proste no chyba że hajsu na powrót nie macie ? No to wtedy musicie jakoś ten miesiąc przeboleć i powrót do Polski.. ale mam nadzieję że ktoś się odezwie z
  • Odpowiedz
  • 34
@Orowerbogatszy Dokładnie, ciężko było to przewidzieć tym bardziej że facet który nas przywiózł z lotniska mówił że praca jest do 17-18 a ludzie którzy tu pracują mówią że we wrześniu nawet do 22-23 pracują. Najgorsze jest to że nie mamy za bardzo pieniędzy żeby to rzucić w p---u tylko musimy jakoś to przetrwać ale jest bardzo ciężko, ja jakoś zaciskam zęby ale moja dziewczyna ma już kryzys :( szukamy czegoś innego,
  • Odpowiedz
@cadec: Może spróbujcie aplikacje Staffers. Słyszałem, że tam niektórzy znajdowali pracę w ciągu dnia jako kelnerzy itp. A jak są takie warunki to piszcie do Arbeidstilsynet
  • Odpowiedz
@Orowerbogatszy nie ogarnąłem godzin Mirku nie spałem całą noc jak tak jest jak pisze op to faktycznie nie do przewidzenia.. Ale praca w polu sama w sobie z góry p--------e wiem bo robiłem ale nie po tyle godzin ()
  • Odpowiedz
@cadec Bo oni tam potrzebują nie naszych kwalifikacji, nie naszych pomysłów, nie naszego wykształcenia , ale tylko i wyłącznie naszych mięśni. Naszych rąk. Przynajmniej w większości przypadków.
  • Odpowiedz
@Jeff1970: niesamowite, niewykwalifikowani pracownicy są siłą roboczą, szok i niedowierzanie

współczuję bardzo sytuacji, szukaj czegoś z lepszymi warunkami pracy, nie warto psuć sobie zdrowia, a tak z ciekawości co to za praca w polu?
  • Odpowiedz
Mirek potrzebuje pomocy a większość p0laczków jak zwykle , szydera , śmiechy itd. Nic dziwnego że za granicą wolimy siebie unikać . Nie ma przyszłości dla tego narodu , we wszystkim tylko kłótnia i nic więcej . Widzę , że z polityki „dziel i rządź” udziela się też bardzo w relacjach obywateli , masakra .
  • Odpowiedz