Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ilirian: jaki kryzys 2008? W Polsce takowego nie było. Owszem, inflacja pożarła „majątki” ludzi z PRLu, ale równie dobrze można było w latach 90 je pomnożyć x100. Pokolenie Milennialsów było pierwszym które weszło w życie z rozwiniętymi technologiami, możliwościami rozwoju, podróży i wiele innych. Przestańcie na wszystko ciagle narzekać
  • Odpowiedz
@Ilirian: Panie jest nawet lepiej. Na początku studiów jeżeli miałeś bogatych rodziców, to dawali Ci 20k, PO dawało Ci resztę i kończyłeś z kawalerką z ratą 1000-1300zł. Ja oczywiście muisiałem najpierw te pieniądze zarobić, więc akurat program się skończył, a wywindowane tym rządowym projektem ceny zostały. Zajebiście
  • Odpowiedz
kto miał lepiej?

@Faraluch: Nasi dziadkowie i rodzice mieli zdecydowanie gorzej, tylko że oni nie mieli na to wpływu. Teraz ludzie są dużo bardziej świadomi tego jak żyje się na zachodzie i dostrzegają różnice. Myślę że to jest źródło narzekania młodych na życie w Polsce.

ale równie dobra można było w latach 90 je pomnożyć x100

@washingtonbullet: To że paru ludziom udało się stworzyć firmę notowaną na giełdzie
  • Odpowiedz
Nasi dziadkowie i rodzice mieli zdecydowanie gorzej, tylko że oni nie mieli na to wpływu. Teraz ludzie są dużo bardziej świadomi tego jak żyje się na zachodzie i dostrzegają różnice.

@Ilirian: I potem na wyborach w pierwszej na Bosraka, w drugiej na Dudę.
  • Odpowiedz
Płakać się chce jak milenialsi są ruchani w tym kraju. Rodząc się w latach 90 zaczynali od zera bo oszczędności rodziców zostały skasowane przez inflację a dziadkowie nie mieli nic.

@Ilirian:
wiesz, bo najgorzej to mają dziady, które dostały mieszkanie w latach 70-tych i są w-------i, że musieli zmienić choc raz w życiu pracę no i najmłodsi, bo musza cokolwiek robić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ilirian: Wielu z tych problemów by nie było gdyby milenialsi chodzili na wybory. Nie chodzimy bo hehe ja się polityką nie interesuję, nie ma na kogo głosować, nie ma partii oddającej w 100% mój alternatywny światopogląd, a co mój głos zmieni itd. Przez to jesteśmy ciągle ruchani w dupe bo politycy wiedzą że nie ma sensu przygotowywać pod nas programu ani nie trzeba się przejmować że coś nas w----i bo
  • Odpowiedz
@Ilirian: kto madrzejszy z tego pokolenia to wyjechal i nienarzeka. jak sie zyje w przekonaniu ze moze bedzie lepiej za niedlugo i niewymaga sie od siebie tylko czeka az ktos da to sie niedziwie ze zostali wyruchani. albo sie z--------a albo sie ma wymowki.

@elvlad: Stary, jak się wejdzie w Twoje wpisy i komentarze to już wiadomo kto wyjechał xD Całe życie piszesz nie z czasownikami łącznie i
  • Odpowiedz
@Ilirian: gościu jakie spółki giełdowe. Na głupim warzywniaku można wtedy było niezłe zarabiać przez niskie podatki i robienie wałów. Oczywiście ze czasy były ciężkie, ale dla rodziców milenialsow a nie ich (nas) samych. Ile można tłumaczyć swoje niepowodzenia czynnikami zewnętrznymi? Masa ludzi po wejściu do UE wyjechała na pare lat zagranice, dorobiła się, pobudowała domy. Inni skończyli studia i pracują. Masa ludzi których znam wyszła z biednej prowincji i sobie
  • Odpowiedz
@F1A2Z3A4: spoko. jak mozna miec bol dupki o to jak ktos pisze i czy pisze zgodnie z zasadami ortografii? tacy jak ty to mi robia dzien xd beka z ciebie i twojego zycia ja nawet w twoje portfolio niezagladam bo szkoda czasu. zycze wszystkiego dobrego ale nie tobie. pozdor yo i do przodu.
  • Odpowiedz
@elvlad: Jak piszesz takie wysrywy, to licz się z odpowiedziami, co ja Ci poradzę, że nie ogarniasz zasad dyskusji. Piszesz jak po udarze, więc to skomentowałem, tak jak Ty komentujesz inteligencję ludzi, którzy pracują w Polsce ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Ilirian: slyszalem dokladnie odwrotnie - Millenialsi nie zaznali ani wojny, ani ruskiego miru, zaczynali kariery zawodowe w okresie 2010-2015 gdzie był spokój i prosperity, a nieruchy były jeszcze względnie tanie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@elvlad: Czekaj, a Ty nie włączyłeś się do tego wpisu d-----------c się, że każdy kto narzeka na sytuację w kraju jest leniem i zostały tutaj same głupki? Patrz na siebie, może wtedy Twoje życie nabierze kolorów!
  • Odpowiedz
@F1A2Z3A4: dolaczylem do tej dyskusji twierdzac ze ci co zostali niepowinni narzekac na swoje zycie tylko wziasc sprawy w swoje rece i zamiast czekac na to ze ktos da, zaczac sie rozwijac i inwestowac w siebie oraz ponosic konsekwencje za swoje decyzje. a nie plakac ze milenialsi zostali wyruchani przez panstwo ktore ma swoich obywateli coraz bardziej w dupie. skoro zle ci w kraju ktory powinnien dbac o kazdego obywatela
  • Odpowiedz
@Ilirian: 94 rocznik here, co prawda na rok 0% pita się zalapalem ale i tak mnie na tym oszukano xD a tak to 100% true, gdybym urodził się albo 10 lat wcześniej albo 10 lat później nie było by tyle problemów No ale zapomniałem ze ja sam się przecież na świat wyrywalem, żeby żyć w tym gownie ehhhh
  • Odpowiedz