Aktywne Wpisy
WielkiNos +36
Dobra wiadomość. Kuchnia Polska zajęła 11 miejsce w światowym rankingu najlepszych kuchni świata.
#kuchnia #jedzenie #swiat #ciekawostki #konkurs
#kuchnia #jedzenie #swiat #ciekawostki #konkurs
Roszp +242
YouTuber który naprawia elektronikę zamieścił film z naprawy kosztującego 25 tysięcy dolarów przedwzmacniacza gramofonowego marki Tom Evans. Film został jednak usunięty po zgłoszeniu od producenta. Oficjalny powód to naruszenie praw autorskich. Podejrzewam jednak, że prawdziwa przyczyna była inna i butikowy producent zwyczajnie nie chciał, żeby np. tego typu zdjęcie krążyło po sieci. Chyba nie słyszeli o efekcie Streisand ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#tonskladowy - największe absurdy
#tonskladowy - największe absurdy
Mój szef to c--j. W dodatku niezbyt lotny.
Mam taką pracę, że trzeba pracować też w weekendy i święta. W mniejszej obsadzie ale jednak tak pracujemy. No i ja jestem w gronie tych, którym te weekendy wypadają częściej, ale trudno, nie jest tego o wiele więcej od innych, poza pupilkami.
No i mój sprytny szef mówi, że w święta w tym roku zrobimy tak, żeby nie pracować. Zajebiscie, ale już wiedziałem, że coś mi tu niemiłosiernie j---e.
No i owszem, w święta prawie nikt nie pracuje. Prawie, bo w jeden dzień znalazła się robota dla jednej osoby. Tak tak, zgadliście, dla mnie.
Mało tego - lecę paluchem po grafiku dalej, dostrzegam, że znalazła się też robota w Nowy Rok, czyli, jak by nie patrzeć, także święto. Ciekawe, kto będzie pracował i w Boże Narodzenie, i w Nowy Rok, podczas gdy z całej ekipy jest jeszcze jedna osoba, która przyjdzie do pracy w NR, a reszta ma wolne, inni dostają urlopy w tym czasie.
A niezbyt lotny, bo nie umie nawet na paluchach policzyć do dwóch, żeby za pracę w święta oddać mi odpowiednią liczbę dni wolnych.
Aż trzymam z całej siły kciuki za to, żebym złapał grypę w ostatnim tygodniu grudnia, ale szanse na to określam na bliskie zeru.
W-------m się na durnia. Mniej pracy w święta - cała ekipa nie pracuje, jedna osoba pracuje w dwa z trzech dni świąt w tygodniu. W---------e gościu.
A i żeby nie było - to nie Januszex tylko korpo.
#praca #pracbaza #januszex #korposwiat #szef #bekazpodludzi #gorzkiezale #zalesie
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6389a6284bf3873caced77db
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Przekaż darowiznę
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie jestem klepaczem Excela, po prostu ze względu na to, w jakim dziale pracuje, zawsze ktoś musi być i wypada tak, że pracuje się w weekendy i odbiera za to wolne
No ale co mi da wolne w środę po Bożym Narodzeniu...?
Nie chce brać zwolnienia na czas świat,