Aktywne Wpisy
Rembrant +779
Cześć wszystkim jako że niedawno wykopałem mój czosnek słoniowy a jest go naprawde dużo , zapraszam do #rozdajo tego ciekawego warzywa( ͡° ͜ʖ ͡°) Do wygrania 1kg o wartości 70zł
Gdyby ktoś chciał kupić zapraszam na Allegro pamiętajcie też o zapasach Jalapeño które znajdziecie w innych
Gdyby ktoś chciał kupić zapraszam na Allegro pamiętajcie też o zapasach Jalapeño które znajdziecie w innych
P0PEYE +23
P. Grégoire Nitot, prezes Sii, przywraca do porządku mejlowo pracownika myślącego że ma jakieś prawa wynikające z Kodeksu Pracy jak na przykład prawo do założenia związku zawodowego.
Dobrodusznie go poucza, że:
- jak ma jakiś problem to przecież może porozmawiać z menadżerem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- pracuje zbyt krótko żeby zakładać ZZ,
- nie rozumie wartości panujących w firmie takich jak lojalność czy koleżeńskość (no przecież się to wyklucza ze związkami zawodowymi, prawda?),
- niszczy reputację firmy itd.
I co najważniejsze - NIE PO TO PRZENOSIŁ BIZNES DO POLSKI, ŻEBY KTOŚ MU TU ZWIĄZKI ZAWODOWE ZAKŁADAŁ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na koniec cyk zwolnienie bez żadnego trybu.
https://www.za.org.pl/prezes-sii-polska-i-wlasciciel-polonii-warszawa-bezprawnie-zwalnia-zwiazkowca-lekcewazy-polskie-prawo-atakuje-prawo-francuskie/
Jak wiadomo firma bierze pięniądze znikąd dobrowolnie oddając ot tak pracownikom kase, wcale pracownicy nie tworzą zysku firmy
Kopalnie to całkowicie spaczony przykład, tam jest problem komunistycznego smrodu, państwowości i głaskania
I niby co z tego? Jak jesteś starszym pracownikiem to robiąc to samo twoja pozycja na rynku jest coraz lepsza bo boomerzy robiący 300h dziennie i dziekujacy za prace na kolanach odchodzą a na rynek wchodzą ludzie którzy pracę traktują jak coś czego bardzo nie chcą robić i mają duże wymagania.
Więc ty nie zmieniasz nic w swoim podejściu a jesteś coraz lepszym "kąskiem" dla pracodawców.
A druga rzecz że napływ takich nowych pracowników podnosi standardy pracy, benefity itd dla wszystkich. W końcu tak jak piszesz Janusz zmierzy się ze ścianą jak czegoś
Komentarz usunięty przez autora
jestem lewakiem, ale IT to ostatnie miejsce gdzie związki zawodowe mają sens xD bo o co tam walczyć? o darmowy internet, owocowy #!$%@? miesiąc i trochę, karnet na solarium i piłkarzyki i talon na #!$%@?ę i balon czy co bo serio #!$%@? nie wiem xD ktoś kto pracuje w korpo czy w innym outsource-smrodach ma jak pączek w maśle, przyzwoite pieniądze, klimatyzowane biuro, jakieś benefity z
Wcześniej chłop się wcześniej zesrał w Cisco, bo ludzie mają JDG i mają umowy B2B przez agencje.
Kur.a ale wstyd, dobrze ze chłop sie podpisal, może zaden pracodawca juz sie nie nadzieje na tego ananasa
Cracovia, Polonia, Sii, Comarch, jak widać jeden uj, Janusz gonna Janusz.
@saikomiki: no dokładnie tak jest, mówię ci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeżeli ktoś nie ma filtra na jego #!$%@?ęte maile, żeby lądowały prosto do kosza to jest takim samym debilem jak on xD
@ButtHurtAlert: nie wiesz o czym piszesz :) Nawet w Comarchu nie takie rzeczy przechodziły pod presją właśnie tych "szeregowych" pracowników.
To nie magazyn, gdzie nowego pracownika przeszkolisz w dwa dni. Każdy pracownik w IT ma na swoim mailu kilkanaście ofert pracy z danego miesiąca.