Aktywne Wpisy
theoretically +26
Viado +39
Trochę mam bekę z tej nagonki na deweloperów przez młodych ludzi którzy sami swoimi zachciankami wywindowali ceny mieszkań. No bo jak mieszkania w top 10 miast mają być tanie skoro słoiki z całego kraju przeprowadzają się tylko do tych miast?
Dawniej ludzie po studiach wracali do siebie a teraz? Dosłownie KAŻDY ma plan osiedlić się w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu albo Trójmieście. Oczywiście z największym ciśnieniem na warszawkę. TE miasta nie są z
Dawniej ludzie po studiach wracali do siebie a teraz? Dosłownie KAŻDY ma plan osiedlić się w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu albo Trójmieście. Oczywiście z największym ciśnieniem na warszawkę. TE miasta nie są z
Pomyślałem, że mógłbym zakupić zgrzewarkę próżniową + cyrkulator sous vide i zamrażać GOTOWE dania jak:
- Kawałki kurczaka w sosie + ryz
- Kotlet schabowy+ ryż
- Kotlet mielony + ryż
- zacierkową bez ziemniaków
itp
Szkoda miejsca na pojemniki dlatego chciałbym to w folie pakować (w tym zupę)
Zastanawiam się jak podgrzewać te dania zeby nie brudzić naczyń.
Czy cyrkulator do gotowania sous vide przejdzie? Nie mam pojęcia jak długo takie danie będzie się podgrzewać w wodzie. Danie powinno być raczej rozmrożone? Jakieś przeciwwskazania?
W skrócie chciałbym jak najmniejszym kosztem przechować i podgrzać jedzenie.
#kuchnia #gotujzwykopem #sousvide #pytaniedoeksperta #gotowanie
Zamykanie próżniowe płynu pakowarką listwową jest ciężkie. Nie niemożliwe ale trudne. Dodatkowo po zapakowaniu wszelkie "chrupkie", części typu panierka na kotlecie, będą rozmiękczone.
Co do odgrzewania to dobre rękawy/worki przeznaczone do sous vide mają możliwość podgrzewania w kuchence mikrofalowej.
Podgrzewanie cyrkulatorem sprawdza się całkiem spoko ale czas zależy od grubości tego co w worku i temperatury wody. Ja sam zazwyczaj robię puree ziemniaczane raz na dwa tygodnie i pakuję do zamrażarki.
@PingwinCygan: Tylko ja nie do końca rozumiem po co koledze @Helonzy cyrkulator do samego odgrzewania kotleta mielonego w torebce.
Nie wystarczy po prostu to wrzucić na gorącą wodę w garnku?
Szykujesz surowe jedzenie i mrozisz lub chowasz do lodowki, tak wyjdzie najlepiej i o to chodzi. Do odgrzewania nie potrzebujesz cyrkulatora xddd
1. Przyciąganie uwagi
2. Czasami tworzę kilka wpisów na tym samym tagu w krótkim czasie, a więc żeby nie irytować obserwujących tag wrzucam mema żeby nie był wołany bez sensu
3. Spopularyzowanie wpisu = większa pomoc
@Helonzy: A ugotowany ryż, który został zamrożony, a potem ogrzewany w torebce będzie smakować?
Co do tego pilnowania czasu i temperatury to zrób sobie test, zapakuj taki kotlet do rękawa (takiego do piekarnika), wyciągnij tyle powietrza ile dasz radę, zagotuj