Aktywne Wpisy

Plamka84 +65
#gielda Jak oceniacie moje portfolio?
źródło: Screenshot_2025-08-01-14-25-33-01_0d618e5acf4fbc6d59bd9e97b2c530d5
Pobierz
solejukowski +10
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: Screenshot_2025-08-01-14-25-33-01_0d618e5acf4fbc6d59bd9e97b2c530d5
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Pomyślałem, że mógłbym zakupić zgrzewarkę próżniową + cyrkulator sous vide i zamrażać GOTOWE dania jak:
- Kawałki kurczaka w sosie + ryz
- Kotlet schabowy+ ryż
- Kotlet mielony + ryż
- zacierkową bez ziemniaków
itp
Szkoda miejsca na pojemniki dlatego chciałbym to w folie pakować (w tym zupę)
Zastanawiam się jak podgrzewać te dania zeby nie brudzić naczyń.
Czy cyrkulator do gotowania sous vide przejdzie? Nie mam pojęcia jak długo takie danie będzie się podgrzewać w wodzie. Danie powinno być raczej rozmrożone? Jakieś przeciwwskazania?
W skrócie chciałbym jak najmniejszym kosztem przechować i podgrzać jedzenie.
#kuchnia #gotujzwykopem #sousvide #pytaniedoeksperta #gotowanie
źródło: comment_1668921400L5phAX2JxqxVXsmYxx4uhn.jpg
PobierzZamykanie próżniowe płynu pakowarką listwową jest ciężkie. Nie niemożliwe ale trudne. Dodatkowo po zapakowaniu wszelkie "chrupkie", części typu panierka na kotlecie, będą rozmiękczone.
Co do odgrzewania to dobre rękawy/worki przeznaczone do sous vide mają możliwość podgrzewania w kuchence mikrofalowej.
Podgrzewanie
@PingwinCygan: Tylko ja nie do końca rozumiem po co koledze @Helonzy cyrkulator do samego odgrzewania kotleta mielonego w torebce.
Nie wystarczy po prostu to wrzucić na gorącą wodę w garnku?
Szykujesz surowe jedzenie i mrozisz lub chowasz do lodowki, tak wyjdzie najlepiej i o to chodzi. Do odgrzewania nie potrzebujesz cyrkulatora xddd
@Helonzy: A ugotowany ryż, który został zamrożony, a potem ogrzewany w torebce będzie smakować?
Co do tego pilnowania czasu i temperatury to zrób sobie test, zapakuj taki kotlet do rękawa (takiego do piekarnika), wyciągnij tyle powietrza ile dasz radę,