Wpis z mikrobloga

#pracbaza co robicie jak macie urlop a widzicie na teamsach, że jest jakiś problem i macie go rozwiązać? U mnie w pracy często niestety osoby na urlopach pracują i mnie przez to też kusi, żeby sprawdzić. Nie wiem o co chodzi dokładnie, bo widziałam tylko powiadomienie
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@turtledove: będąc na urlopie nawet nie zaglądam w komunikatory firmowe ani żadne maile (w sumie to nawet nie mam tego skonfigurowanego na prywatnych urzadzeniach). Mamy zasadę, że nie trujemy ludziom na wolnym o ile nie jest to absolutnie konieczne i nikt inny nie naprawi problemu w odpowiednio szybkim czasie. Każda inna rzecz albo może poczekać albo zostanie zrobiona przez kogoś innego.
Polecam takie podejście
  • Odpowiedz
@turtledove: po co w ogóle widzisz to na Teamsach? XD urlop = praca dla mnie nie istnieje, do widzenia xD Może jak byłam młodsza to jeszcze miałam takie odruchy, ale z wiekiem cenię sobie każdą sekundę nie spędzoną na nawet myśleniu o robocie. No chyba że masz serio pracę z misją, ale Teamsy pachną mi jakimś korpo, więc serio Mirabelko wyłącz kompa :D
  • Odpowiedz
kolejna zasada to nie wkładać karty tel służbowej i prywatnej do jednego tel

@woskrosenie: @turtledove: super rada, taka nieuniwersalna XD nosząc dwa telefony dopiero można ocipieć, jak się ma 70-100 połączeń dziennie

po prostu, nie pracować i tyle
  • Odpowiedz
@turtledove: jak jest wielka sraczka, to do mnie zadzwonią z prośbą o pomoc i w miarę możliwości im pomogę, choćby po koleżeńsku. A jeśli nie dzwonią, to znaczy że sobie poradzą i nie mam się czym przejmować.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@turtledove: jak mam urlop to znikam dla wspolpracownikow, skoro nie jestem szefem to co się mam interesować pracą na urlopie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz