Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy w większych miastach też tak jest, bo dopiero jadę do szkoły, ale u mnie na zadupiach pobliskich wydaje się być mega spokój. Ludzie normalnie sobie zakupy robią, normalnie czekają na przystankach itd. A jak tam w pozostałych częściach Polski? Czuć panikę u was?
#wojna #ukraina #rosja
  • 12
@mr_ponglish: no nie wiem co takie zabawne ( ͡° ͜ʖ ͡°) w lutym ludzie płakali, biegali, nie wiedzieli co ze sobą zrobić, była wszechobecna panika. W porównaniu do tego, dziś wydaje się totalny luz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@viciu03: W warszawie na najwyzszych budynkach montuja jakies dziala laserowe, pewnie nowoczesna obrona przeciwlotnicza, w sexshopach ludzie wykypuja caly asortyment…nie jest latwo w tej stolicy zyc
@viciu03: W lutym nic nie było wiadomo. Teraz onuce dostają w papę, bohatersko się wycofują, a Ukraińcy uciekają za nimi tłukąc z krabów.

Ta akcja z rakietami to z całą pewnością incydent, nikt z premedytacją nie strzela rakietą w silos zbożowy czy ciągnik. Dlatego raczej nikt nie będzie panikował.
@stol_z_powylamywanymi_nogami: na urywku rozmowy z jakimś specem w telewizji słyszałem, że wszystko zależy od liczby rakiet, czy była 1 czy 2. Jeśli 1, można wziąć pod uwagę wariant, że to incydent. Jeśli 2 to nie ma mowy o incydencie i może to być próba testowania przez Rosję reakcji NATO na sytuację i jeśli reakcja nie będzie adekwatna, być może sytuacja się powtórzy, tylko już w bardziej zaludnionym miejscu