Aktywne Wpisy
swiatus85 +667
asdfiksowy +69
ale mnie #!$%@? ta moda na pomaganie zwierzakom. Wszystko #!$%@? na pieski.. dziecku umierającemu nie pomogą a wpłacą na pieski.. Sam mam psa, dbam o niego, ale no #!$%@?... #!$%@? mnie strzela jak widzę ajtuja który zachowuje się jakby te jego psy były ludźmi.. Karmienie z mordy do mordy, całowanie, dawanie psu jedzenia z widelca, obchodzenie urodzin, torcik... Nie wiem czy to zoofilia, czy tylko jakieś ubytki w mózgu ale ten trend
Zgony osób poniżej 18 roku życia na covid w Polsce od 2021 roku do teraz to zaledwie 34 osoby.
#koronawirus #szczepienia #zdrowie #polska
1.Na jakiej podstawie twierdzisz, że ona jest alkoholiczką?
2. Kobieta opisuje USA, Ty PL.
3. Jaka choroba jest na pierwszym miejscu, jeśli chodzi o zgony z powodu chorób zakaźnych u dzieci w Polsce?
1. na podstawie testu pcr
2. i co z tego, to co ona uprawia do jest zwykłe straszenie. Do tego USA jest specyficznym krajem z wieloma problemami np. prywatna służba zdrowia, problemy z otyłością
3. pewnie naglica, ale nie mam pewności, możesz powiedzieć jeśli wiesz
1. Czyli manipulujesz i oczerniasz na podstawie wyglądu.
2. No bo w Polsce nie ma problemów z otyłością albo dostępem do służby zdrowia.
3. Pewnie to gadasz pierdoły. W Polsce z powodu grypy z wszyszkich grup wiekowych mamy ok 130 zgonów. A dzieci na Covid zmało 34.
Patrząc na zgony dzieci z 2018 roku z powodu chorób zakaźnych to żadna choroba nie osiągnęła takiej liczby http://wwwold.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/2019/Ch_2019.pdf
Co więcej zgon to
@Strelau: Przede wszystkim to u nas podejrzeń grypy się nie testuje. Nawet na stronie PZH masz: http://wwwold.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/grypa/index.htm
"Zachorowania i podejrzenia zachorowań na grypę w Polsce"
Ma objawy wskazujące na grypę więc tak wpisują.
I na samą grypę rzadko się umiera. Umiera się na powikłania pogrypowe. Tak naprawdę
Nie tak rzadko. A powikłania też są uciążliwe. Co więcej zgony co najwyżej mogą przez ten brak testów, być zaniżone. To akurat dotyczy osób starszych https://www.medexpress.pl/na-grype-umiera-w-polsce-100-razy-wiecej-ludzi-niz-to-wynika-z-oficjalnych-danych/77710 ale pokazuje, że te zgony mogą być po prostu niedoszacowane.
1. oceniam na podstawie objawów np. opuchnięty ryj. to i tak bardziej dokładne niż testowanie na covid
2. Porównywanie problemów Polski do USA, weź się ogarnij, u nich co drugi to otyły, już nie będę wspominał o epidemii nadużywania opioidów.
3. Olbrzymia liczba, bójcie się!
Ponadto w 2021 mieliśmy deltę i umarło 27 osób co daje 7 osób w 2022. Bójcie się i szczepcie trzecią dawką bo zgon jest bardziej
@Strelau: Nie tak rzadko z tym, że nikt nie robi bzdurnych lockdownów z tego powodu ani żadnych innych ograniczeń. Sezon 2017 z tego co pamiętam zatkał opiekę zdrowotną choćby w Niemczech i nikt nie odwalał
@Pieniek1991: Na jak długo zatkał? A my mieliśmy kilka fal Covidu, które dały ogromny pocisk. Nie pamiętam też ani jednego sezonu, gdzie każdy szpital musiał mieć na 100% wykorzystywaną aparaturę tlenową
@Strelau: Dlatego od początku byłem za normalnym życiem i kto ma zachorować ten zachoruje a kto ma umrzeć
tylko że miraski ja sobie jaja robię, skąd ja mogę wiedzieć czy ona ma jakiś problem alkoholowy xD
@hansschrodinger: Ona jest bezobjawowym alkoholikiem. A skoro tak... alkoholik to alkoholik, pierwszy człon wtedy nie ma znaczenia gdy już postawiło sie diagnoze.
Skoro chorzy bezobjawowo, określani są chorymi i nikogo pozniej nie interesuje skad to sie wzielo, tylko dostają nalepke "CHORY", to ja uznaje ją za ALKOHOLIKA.
To bardzo błędnie. Bo doprowadziłoby to olbrzymiego chaosu
@Strelau: Właśnie o tym piszę, lepiej więcej trupów ale szybsze przejście przez wszystkich niż dwa