Wpis z mikrobloga

ExecStartPre=/usr/bin/find '/opt/dir1/dir2/config' '-exec' 'cp' '--recursive' "{}" /opt/dir1/dir2/bin \;

Co robi ta linijka?
Wygląda magicznie.
#linux #devops
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pyroxar: przeszukuje katalog /opt/dir1/dir2/config i każdy znaleziony element kopiuje do /opt/dir/dir2/bin

@Lipathor: napiszę ci śmieszną rzecz. Op jakieś 2 lata temu robił tutaj jakiejś #!$%@? krucjaty jaki to linux jest zajebisty i w ogóle najlepszy system a opensource to najwyższa forma oprogramowania i jakieś inne #!$%@?. Na napisanie mu, że korzysta z minta który ma od #!$%@? własnościowego softu udawał, że wcale tak nie jest. Obecnie po tych
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kryspin013: wciąż jestem stallmanistą, kierunek był dobry. Wykonanie złe. To wszystko.

A jeśli chodzi o jakieś braki, uczę się kiedy potrzebuje. A że nigdy nie miałem problemu to nie widziałem jak od ręki poprawić błąd deweloperów dockera, więc zapytałem
  • Odpowiedz
A jeśli chodzi o jakieś braki, uczę się kiedy potrzebuje. A że nigdy nie miałem problemu to nie widziałem jak od ręki poprawić błąd deweloperów dockera, więc zapytałem

@pyroxar: chodzi mi o to, że jak chcesz kogoś czegokolwiek uczyć albo jak w twoim wypadku wręcz narzucać innym swoje poglądy to dobrze byś posiadał widzę w jakimś zakresie. To że czegoś nie wiesz jest spoko, ale to co ty uprawiałeś to
  • Odpowiedz