Wpis z mikrobloga

@r5678: lol, a kto powiedział że coś ci samo spadnie z nieba? Właśnie w wieku 20-30 lat powinieneś zadbać o to, żeby w wieku >30 lat zacząć zbierać efekty z dekady wykonanej pracy. Takie #!$%@?, że w wieku dwudziestu-kilku jesteś w swoim primie to jest właśnie #!$%@? januszy, którzy mieli bogate życie towarzyskie, a po 30 jak towarzystwo się rozpierzchło, zostali z niczym i zostaje im tylko jedno czy dwa wspomnienia
@mlodir: to "bogate życie towarzyskie" za młodu jest warte więcej niż myślisz. Dekada spędzona na poznawaniu siebie i tego z kim się dogadujesz, a z kim nie, budowaniu relacji i kręgów dobrych znajomych skutkuje tym, że po 30-tce najprawdopodobniej masz swoją rodzinę i kilku dobrych znajomych/przyjaciół. A to, że zacząłes #!$%@?ć od 20-21 roku życia i tak #!$%@?łeś całą młodość to nie znaczy z automatu, że się czegoś nadzwyczajnego dorobiłeś. Do
@MarteenVaanThomm: ja to bym jednak radził wziąć się za siebie zamiast szukać powodów swojego #!$%@? i użalanie się nad sobą. W tym Twoim wywodzie popełniasz mnóstwo błędów. Jednym z nich jest szufladkowanie. Miarą sukcesu nie jest #!$%@? na polu kabaczków przez 10 lat żeby się dorobić. Wartością jest to co potrafisz i czy jesteś przydatny. W ten sposób możesz dosyć łatwo i niezbyt ciężką pracą zarobić pieniądze nie jebiąc w januszeksie
@mlodir: nie przejmuj się wykopkami. Ja tam miałem zajebisty czas na studiach, sporo zwiedzałem, imprezowałem, a i tak wolę swoje obecne lata na chwilę przed 30. Kasa jest, mieszkanie jest, dziewczyna jest, a jak nie będzie to pewność siebie jest o lata świetlne lepsza, niż te 5-8 lat temu, więc ewentualna samotność mi nie straszna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@r5678: Może nie 30 bo dla niektórych 28, a dla innych 35. Chodzi o możliwość zajścia w ciąże i urodzenie zdrowego dziecka. Poza tym też wygląd, tzn. uroda- tutaj zależnie od prowadzenia się danej panny.
Facet- nie każdy tylko taki który do czegoś doszedł i ma jakiś majątek- dom, mieszkanie oraz oszczędności oraz również dba o kondycję ma większy wybór wśród kobiet młodszych i starszych niż mając 20 lat studiując bez
akt posiadania 30 lat ;)

@r5678: XD
Po pierwsze facet fizycznie rozwija się do 25 roku życia także w okolicach 30 ma się najbardziej ogarnięte ciało jak się nie #!$%@?ło stylu życia.

Po drugie to właśnie wtedy człowiek po studiach ma już trochę expa w zawodzie i jako architekt, lekarz itp "zaczyna zarabiać"

Po trzecie to o wszystkim można tak napisać: sam fakt posiadania stu milionów nie znaczy, że będziesz miał
a to bym jednak radził wziąć się za siebie zamiast szukać powodów swojego #!$%@? i użalanie się nad sobą.

@mlodir: owszem, a co do zasady to wygląd odpowiada za to, że ktoś jest przegrywem, a o który dbanie wyśmiewasz w dalszej wypowiedzi.

Wartością jest to co potrafisz i czy jesteś przydatny. W ten sposób możesz dosyć łatwo i niezbyt ciężką pracą zarobić pieniądze nie jebiąc w januszeksie ani u Holendra. Właśnie
@MarteenVaanThomm nie no, tak to nie dojdziemy do porozumienia. Zupełnie wypaczasz sens mojej wypowiedzi. Gdzie ja się śmieje z dbania o wygląd? Jak dobrze sobie przypominam, śmiałem się z twierdzenia że jak nie wyniesiesz dobrych nawyków z domu to masz #!$%@? i niczego nie masz szans osiągnąć. Kolego, przecież ja o niczym innym nie mówię jak o pracy nad sobą, czy to nad kondycją fizyczną czy psychiczną. Właśnie tego dotyczyła zmiana nawyków
Gdzie ja się śmieje z dbania o wygląd?

Wynoszenie z domu dobrych nawyków pielęgnacyjno-zdrowotnych to jedno wielkie xD

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja jestem w drugiej połowie dwudziestek i właśnie zaczęło do mnie docierać jakiś czas temu jak bardzo #!$%@?łem ich pierwszą połowę. I odkąd się wziąłem za słabe departamenty to czuję coraz bardziej autentyczną radość z życia. Chociaż na koniec się zgadzamy xD