Wpis z mikrobloga

Czy warto się uczyć #python i czy ten język jest przyszłościowy?

Zaraz kończę studia związane z elektryką i mam podstawy w C (zastosowania embedded typu STM32)
Jednak po moim kierunku studiów pieniądze nie będą się zgadzały tak jak bym chciał.

#programowanie
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale dodaj w wyszukiwarce seniority junior xD

@cppguy: jasne, będę dodawał co Tobie się tam podoba, by wesprzeć Twoją tezę :D

jak chcesz zdobyc prace to nie warto

To napisałeś i Ci udowodniłem, że źle komuś radzisz. Tyle. Możesz sobie wmawiać, że w Pythonie to skrypty, albo coś tam i to słaby wybór, ale rzeczywistości to nie będzie obchodzić co Ty sobie tam wmówisz.
  • Odpowiedz
@intires98: Czy warto się uczyć?
Tak, z tego powodu planuje naukę lispa, nie dlatego że język ten jest używany przemysłowo, a dlatego by rozwinąć mózg.

ale po co byś chciał się uczyć pythona. Pracuje w C embeded i python jest obecny, ale jako narzędziówka, czy to skrypt linkera, czy do flashowania płytki, czy w Jenkinsie coś tym testują.

Z drugiej strony miałem ziomka co pracował w pythonie i klepali jakieś dzikie rzeczy
  • Odpowiedz
@Ulyssos: jak już to zazwyczaj sourcerki/rekruterki. Jak nie będą wiedzieć co to, to sprawdzą, junior w pythonie nie musi oznaczać juniora w innych technologiach, a przy takich niedoborach kandydatów byłoby głupotą odrzucać kandydata, bo wpisał coś dziwnego w CV (oprócz Pythona). Raczej jak ktoś ogarnia C i STM32 to Python (jako język, nie cały ekosystem) to jak parsknięcie dla niego.
  • Odpowiedz