Wpis z mikrobloga

Jak Wy wytrzymujecie monotonie w pracy? Pracowałam zarówno w biurze jak i na produkcji i po niecałym roku w każdym z tych miejsc chciałam uciekać w Bieszczady xD
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zaczytanaa: Chyba nie ma sposobu, przed awansem sam robiłem na produkcji, trochę pomagało słuchanie muzyki czy pogadanki. Teraz czasami jak terminy nie gonią sam robię rotacje na stanowiskach, ludzie zawsze porobią coś nowego i troszkę lepiej poznają innych
  • Odpowiedz
@Pie_Man: Myślałam, że wpisywanie faktur do systemu, tworzenie list itd. będzie lepsze od pakowania paczek, a było tak samo nudne. Właśnie boję się szukania pracy w nowym roku, bo jak sobie przypominam moją karierę to słabo mi się robi xD
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: wiem, że tutaj na wykopie to niepopularna opinia, ale po prostu lubiłem zapiernicz w robocie, czyli np. w sezonie jak sprzedawałem materiały budowlane i był potężny ruch to czas szybciej mijał bo ciągle coś się działo, a w zimie wytrzymać cały dzień to jest masakra
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: produkcja lepsza dla mnie. Mechaniczna robota. Czlowiek wpada w rytm to nie warto nawet isc na przerwe lepiej wczesniej skonczyc.

A w biurze myslalem ze dziennie umre. Nie mialem co na kwejku ogladac juz a to patologia.
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: Po prostu robie co lubie. Wczoraj 8h spotkanie, z przerwa na lunch. Normalnie po 1,5h spotkania mam juz caly wykop przejrzany, a wczoraj - nawet nie tknalem go, bo dyskusje i analizy tak dobre i przydatne, ze nie bylo czasu. Choc po takich 8h czulem sie zuzyty jak po 10h ostrego trekingu..
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: no problem w większości prac jest taki że zarabia się tyle samo i awanse są bardzo rzadkie więc jest zerowa motywacja, ja robiłem na produkcji to spałem i jak robię w biurze to też śpię na siedząco bo jest zero chęci klepać coś jak wiem że wyplata będzie taka sama
  • Odpowiedz
@artiom143: Awanse często nie zmieniają znacząco zakresu pracy, więc takie z deszczu pod rynnę. Plus tak jak mówisz są rzadkie, więc nie ma ma tej zmiany dla umysłu. Lipa się szykuje przez 40 lat xD
  • Odpowiedz