w.....z
w.....z

ktory sposob lepszy

• zmienna.lenght > 0 80.0% (28)
  • !!zmienna.lenght 20.0% (7)

35 głosów

0
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
kossmann
@wybacz: wspaniałe properties, powodzenia
7
Rst00
@wybacz: żadne z tych nie zadziała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
w.....z
w.....z
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
1
w.....z
w.....z
zmienna.length > 0 && - jest git wynikiem działania operatora > będzie true/false a nie truthy/falsy

no tak, ja sie ciagle pluje do tego co napisales wczesniej:

jak mu właśnie dasz zmienna.length > 0 lub zmienna.length to narażasz się na "0".

czyli
1
w.....z
w.....z
@kossmann:

chlop po angielsku pisac nie umie, smiechu warte ( ಠ_ಠ)
0
w.....z
w.....z
@Rst00:

żadne z tych nie zadziała ( ͡° ͜ʖ ͡°)

oczywiscie, ze zadziala, tylko nie tak jak chcialem :)
0
xaro
Boolean(items.length)
#5head
0
Lord_Yabol
0
Rst00
@wybacz: no nie zadziała bo wywali Ci błąd jak użyjesz jakiejkolwiek z tych rzeczy :)
0
Rst00
Rst00
  • adult
0
w.....z
w.....z
@Rst00:

no nie zadziała bo wywali Ci błąd jak użyjesz jakiejkolwiek z tych rzeczy :)

jaki dokladnie blad mi wywali?
0
Lord_Yabol
@Rst00: No właśnie nie. :D Kolega miał w projekcie taki case, że zrobił !!array.length i mu w tym miejscu renderowało po prostu 0, jak zmienił warunek na array.length > 0, to wszystko działało jak należy. Mi też to wydawało się dziwne, ale nie zagłębiałem się w to, bo nie było czasu.
0
Lord_Yabol
@wybacz: Wróce z urlopu, to postaram się do odtworzyć, na razie nie mam dostępu do kompa.
0
hustle
hustle
@wybacz: obie zwrócą undefined, masz literówką - zamiast lenght powinno być length ;-)
0
Lord_Yabol
@Rst00: Tak, wiem, że byla mowa o zmiennej, a ja tutaj pisze o tablicy, ale żeby pokazać, że na te !!zmienna.length trzeba uważać.
0
w.....z
w.....z
@hustle:

wow, dzieki, nikt wczesniej nie zauwazyl :D
0
Rst00
jaki dokladnie blad mi wywali? xD

@wybacz: taki że próbujesz się odwołać do nieistniejącego propertiesa bo masz literówkę w length ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Lord_Yabol: no właśnie tak i jest dokładnie odwrotnie, sprawdź ( ͡° ͜ʖ ͡°)
0
Rst00
@wybacz: no jak nikt wcześniej nie zauważył jak ja to pisałem i nawet pierwszy komentarz z obrazkiem się do tego odnosi że masz wspaniałe properties xD
0
Lord_Yabol
@Rst00: No dobra sprawdze, bo teraz to już zaczynam mieć wątpliwości, czy przypadkiem czegoś nie pomieszałem, bo to dawno było. :D
0