Aktywne Wpisy
McDermott +72
KingaM +17
Gdybym 25 lat temu bardziej cisnęła swojego ojca by dogadał się z sąsiadem i pozwolil mi przechodzić przez stara deskę przez 3 metrowa rzekę, dwie łąki i trzy podwórka to do szkoły i na przystanek do miasta miałabym 10 minut a nie 35. W tym miejscu rzeczka była najwęższa ale i tak kiedyś krowa tam wpadła i się utopiła, chociaż wody tylko po pas a sąsiad za rzeką trzymał luzem psa żebym
Mam pytanie do #it #programista #programista15k
Jako, że moje życie trochę c-----o się potoczyło i wieku 29 lat mam technika informatyka, gówniany bootcamp oraz gówniany 6-cio miesięczny staż na webie (proste zmiany na stronach) zrobiony jakieś 4 lata temu. Reszta życia zawodowego to jeżdżenie tirami (ten wpis to nie bait XD serio pytam o rade). Ogólnie to mam dość swojej pracy, zero rozwoju, perspektyw. Jakbym chciał to może pieniądze by były dobre, ale wiadomo kosztem pracy po 12h, nieregulowany czas pracy i uczucie marnowania życia w tej pracy.
Moje pytanie brzmi czy jest sens (wiem jest taki filmik, który mówi, że każdy może się przekwalifikować do IT) w ogóle wysyłać CV. Znam HTML, CSS, JS trochę PHP, linux, model TCP/IP, powiedziałbym, że wiedza na poziomie CCNA. Co robić? wykuć komendy z CCNA i podchodzić pod egzamin? Czy dać sobie spokój, bo wydaje mi się, że przez moje CV jestem skreślony na starcie przez moje poprzednie stanowiska i brak studiów. Jak to wygląda od strony #hr. Aktualnie mam sporo czasu, można powiedzieć, że pracuję na 1/4 etatu, tylko, że długo to nie potrwa, potrzebuję pracy w tygodniu, żeby załapać jakieś doświadczenie.
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63448328c327744791404f9d
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
bo przyciąga ciebie wizja ogromnych zarobków ( ͡° ͜ʖ ͡°)