Aktywne Wpisy

mirko_anonim +15
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wczoraj moja narzeczona uderzyła mnie pięścią w twarz. Stało się to, gdy wracaliśmy do mieszkania z zakupów. Sytuacja była zupełnie absurdalna – pomachała z daleka do jakiejś osoby, myśląc, że to jej koleżanka z pracy. Okazało się jednak, że to ktoś zupełnie inny. Kiedy zorientowała się w pomyłce, cała się zaczerwieniła ze wstydu. Rzuciłem jakiś komentarz na ten temat, a w odpowiedzi dostałem cios w twarz.
Na szczęście nie
Wczoraj moja narzeczona uderzyła mnie pięścią w twarz. Stało się to, gdy wracaliśmy do mieszkania z zakupów. Sytuacja była zupełnie absurdalna – pomachała z daleka do jakiejś osoby, myśląc, że to jej koleżanka z pracy. Okazało się jednak, że to ktoś zupełnie inny. Kiedy zorientowała się w pomyłce, cała się zaczerwieniła ze wstydu. Rzuciłem jakiś komentarz na ten temat, a w odpowiedzi dostałem cios w twarz.
Na szczęście nie

KonwersatorZabytkow +235
Z okazji tłustego czwartku przypominam ci o------a ekipa odpowiedzialna za "Definitive edition" GTA ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gta #gtasa #gry #heheszki #tlustyczwartek
#gta #gtasa #gry #heheszki #tlustyczwartek
źródło: 1000004843
Pobierz

#programowanie #programista15k #kiciochpyta
Hmm, takim juniorem co jest balastem dla zespolu to tak, ale takim z ktorego bedl ludzie to juz nie
@inrain88: niedawno i takich juniorów będących balastem brali jak leci. Teraz to już raczej nie ma miejsca, rynek się nasycił i nikt nie szuka byle juniora.
@costusmierdzi: śpiewać też każdy może, ale Krzysiu Krawczyk był tylko jeden
@costusmierdzi: nice try ( ͡° ͜ʖ ͡°)
programistą może zostać każdy, ale dużo zarabiają dobrzy specjaliści, te wszystkie nieporozumienia wynikają z tego że się wrzuca WSZYSTKICH do worka z napisem 'programista', zarówno jakiegoś studenciaka co pisze strony w wordpressie jak i dinozaura z C++ z 20 latami doświadczenia w branży
więc na pewno znajdą się programiści zarabiający niewyobrażalne kokosy, ale to nie jest większość
@cadcadcad: A to akurat slabe porownanie, bo widzialem sporo specjalistow C++, ktorzy zarabiaja mniej niz studenci. Jak ktos ogarnia psychologie to jest fajny temat na badania.
Komentarz usunięty przez autora
@costusmierdzi: bo ktoś chce tyle za ich pracę płacić
1) nie zarabiają dużo - zarabiają w stawkach globalnych. Robiąc dokładnie to samo ale w Londynie a nie Piasecznie wcale by się tak nie wyróżniali. Nauczyciel w UK z wysokim stażem za pierdzenie w stołek 20 lat i dyktowanie książek dostanie więcej od programisty 15k
2) nie każdy może się nauczyć - wymaga to niestety pewnej inteligencji; jeżeli ktoś nie ogarniał już matematyki 'kiedy pojawiły się iksy dupiksy' to
@costusmierdzi: Poprawka: programiści na wykopku mają kija w dupie i traktują swój zawód jak jakąś sektę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LifeReboot: To raczej zależy co konkretnie w pracy będziesz
@romek898: no ja o tym dokładnie mówię - jak ktoś mial problemy z równaniami to operacje na booleanach jak ma ogarnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°) algorytmy, logika, myślenie analityczne wymaga takich samych predyspozycji jak rozumienie podstaw arytmetyki.