Aktywne Wpisy
Technick20 +93

szzzzzz +15
#antykapitalizm #antykonsumpcjonizm #minimalizm #zakupy
To nie było tak że pewnego pięknego dnia zadecydowałam że przestaję nadmiernie konsumować. Ja powoli do tego dojrzewałam. Obecna sytuacja socjoekonomiczne też nie była bez znaczenia.
Kiedy w dzieciństwie mamy mało to często później jako dorośli albo jesteśmy mega oszczędni, albo rozrzutni. Ja na początku dorosłości byłam raczej rozrzutna, chociaż też bez przesady. Nadal nie miałam dużo pieniędzy więc kupowałam
To nie było tak że pewnego pięknego dnia zadecydowałam że przestaję nadmiernie konsumować. Ja powoli do tego dojrzewałam. Obecna sytuacja socjoekonomiczne też nie była bez znaczenia.
Kiedy w dzieciństwie mamy mało to często później jako dorośli albo jesteśmy mega oszczędni, albo rozrzutni. Ja na początku dorosłości byłam raczej rozrzutna, chociaż też bez przesady. Nadal nie miałam dużo pieniędzy więc kupowałam

#programowanie #programista15k #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez autora
Klepacz kody dostanie 3500 netto, tak jak zwykły gość po prawie bez aplikacji
@costusmierdzi: to jest mój punkt widzenia, ale uważam że tak jest. Praca programisty to najlepsza praca to pracy zdalnej. Nie mozna zdalnie leczyć ludzi, budować domu czy naprawić komuś rury, a gdy trzeba kogoś wysłać za granicę to wtedy koszty tego pracownika rosną (mieszkanie, dojazd) więc nawet jeśli ktoś jest budowlańcem pracującym za granicą to i tak z wyższej wypłaty odchodzą te koszty wymienione
Zresztą już teraz juniorów i inne pokemony po bootcampach to dorzucają gratis do paczki żelków, z czego 80% z nich odbija się po pierwszym roku "bo miało być 15k netto a jest 1,5k brutto na umowie o g---o" xD
To coś jak medycyna czy prawo - w programowaniu już i tak coraz mniej wymagają, ale nie da się zejść poniżej pewnego
@costusmierdzi: Olej programowanie - nie dość że programiści wcale tak dużo nie zarabiają, to jeszcze trzeba coś tam umieć klikać w ten komputer. To już lepiej zostań politykiem - zarobki lepsze, w ogóle nic nie trzeba umieć, a też każdy może zostać
@Krucyfiks: A bo programistom się chce xD