Wpis z mikrobloga

jakaś Julka pewnie to robiła która w życiu nie miała w ręku nakrętki i nie zrozumiała gry słownej xD

Odpowiedz

@KonwersatorZabytkow: a mi sie wydaje ze dostali remaster do zrobienia na przyszly miesiac i po prostu polecieli jakims skryptem ktory wszystkie modele wygladza i zaokragla i nie bylo czasu ani mocy przerobowej zeby takie rzeczy sprawdzac
  • Odpowiedz
@harrame Dokładnie, cała ta gra wyglądała jak przepuszczona przez AI, które miało za zadanie wszystko wygładzić przez co cała stylistka tych części wygląda jak z kreskówki co odbiera im jakakolwiek powagę - nie wiem jak wygląda to obecnie.
  • Odpowiedz
@kawior2007: Prawdopodobnie programiści z Indii zatrudnieni za grosze nie wiedzieli co to ma być i wszystkie modele i tesktury puścili przez wygładzające filtry i upscale AI i cyk, pora na CS-a.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: w 2023 było jakieś AI które automatycznie polepsza modele 3D? bo nawet teraz praca z modelami 3D dopiero raczkuje

@KonwersatorZabytkow: komercyjne tak. Tam wiele więcej rzeczy wskazywało na to, że do modeli też użyli AI, bo na teksturach to było widać od razu
  • Odpowiedz
@kawior2007: bo był dzbanem xDDD Nie wiem, jakaś Julka pewnie to robiła która w życiu nie miała w ręku nakrętki i nie zrozumiała gry słownej xD

@KonwersatorZabytkow: sam jesteś dzbanem, bo nawet nie doczytałeś artykułów w których był ten obrazek. Za to spojrzenie na niego wystarczyło na wydanie opinii "eksperta".

Inaczej byś się wiedział, że użyli skryptów z AI i to one zaokrągliły wszystko.
  • Odpowiedz
@MightandMagic:

cała ta gra wyglądała jak przepuszczona przez AI,

Bo tak właśnie było, tekstury zostały przepuszczone przez AI, przez co na premierę sporo tekstur miało jakieś literówki czy błędy xD Modele 3d tak samo przepuszczono przez jakieś skrypty zagęszczające siatkę, bez jakiejkolwiek ludzkiej kontroli tego co wypluwają. Ten cały, pożal się boże, remaster to była robota po kosztach przez ludzi którzy mieli praktycznie zerowe pojęcie o tworzeniu gier.
  • Odpowiedz