Wpis z mikrobloga

Zerwałam z chłopem po 5 latach, 5 lat żyłam nadzieja że będzie lepiej, że każdy związek ma trudności ale wspólna praca przyniesie dobre owoce. W końcu przestałam się łudzić. Chłop pracoholik, ciągle praca, nauka albo siłownia. Prosiłam o wyjścia gdzieś razem, o pomysły na ciekawe spędzanie weekendów, na wycieczki poza miasto. Jedyne co mógł mi zaoferować to wyjścia do pobliskiego parku. niestety jak to na wykopie mówią kobiety potrzebują emocji, różnica charakterów i chyba lepiej po 5 latach niż po 15 się tego dowiedzieć. #zwiazki #rozstanie
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I tak, kobiety potrzebują czuć, że są dla faceta ważne, że się o nie troszczy, czasami zrobi dla nich coś miłego ot tak, czy coś sam wymyśli i je gdzieś zabierze.

Jak z dzieckiem. Choć właściwie to nie, gorzej - za dzieciaka jest przynajmniej 500+ xD

@Jerry664: Czyli co, mężczyźni nie lubią czuć się ważni dla kobiety i nie lubią, jak się o nich troszczy czy robi coś miłego?
  • Odpowiedz
@marek-gostkowski: ale co jest niby złego w tym podejściu? Ja od zawsze dążę do skrócenia tygodnia pracy albo założenia własnej firmy żeby nie pracować bite 8 godzin na etacie. Jakbym zarabiała 1000 zł za godzinę to bym pracowała max 4 godziny dziennie, po co mi więcej kasy, życie ma się jedno.
  • Odpowiedz
@kimunyest95 typ sam potrafi sobie zorganizować czas, nie nudzi się, a baba prosi przecież o ciekawe spędzanie wspólnie czasu, no wiadomo - tak jak na instagramach. Gość poza swoimi zajęciami skacze za nią, płaci, gotuje. No ale nie potrafi jej czasu zorganizować, dobry powód żeby po 5 latach zostawić, wszystko dobre co się dobrze kończy xD
  • Odpowiedz
@manjobanjo:

Jakbym zarabiała 1000 zł za godzinę to bym pracowała max 4 godziny dziennie, po co mi więcej kasy, życie ma się jedno

Żeby zabezpieczyć finansowo potomstwo i rodzinę, ale o tym zazwyczaj myślą właśnie faceci, za co są niedoceniani, dlatego to tam trudno zrozumieć...
  • Odpowiedz
@manjobanjo: nie przejmuj się facetami w tym wpisie, którzy na siłę próbują zrzurzić winę na ciebie. Przeczytałem wszystkie twoje komentarze i widać, że nie jesteś rozszczeniowa, tylko naprawdę facet nie potrafił poświęcić Ci więcej czasu i ciągle swój rozwój przekładał ponad związek, a moim zdaniem słusznie myślisz, że życie jest jedno i lepiej być szczęśliwym, niż pod wieczną presją. Moim zdaniem słuszna decyzja, nie ma co się zrażać mimo wszystko,
  • Odpowiedz
Wojna zmieni priorytety i się zachce normalnej przyjaźni w piwnicy, a nie z podróżami za kasę której nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@nowywinternetach: ale ty masz na bańce typie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pewnie myślisz że kobiety cię skrzywdziły, a to ty sam siebie krzywdzisz.
  • Odpowiedz
@manjobanjo: Jak planujesz założyć własna firmę by się nie napracować to pamiętaj, ze będziesz rywalizowała z ludźmi, którzy będą chcieli być najlepsi w tym co robią i będą ciężko zasuwać. Jeżeli nie pasuje Ci 5 dniowy dzień pracy to zostaje umowa zlecenie i dogadanie się, zszefem ze będziesz 4 dni przychodziła i za tyle będziesz miała płacone. W system pracy innych osób tez chcesz ingerować? Zrozum, ze nie każdy pracuje
  • Odpowiedz
@JKB93: bo ma tym polega związek pało xD ona powinna mu dać trochę przestrzeni na swoje pasje, a on z nią jakieś jej głupoty porobić.

Chociaż pewnie i tak różnica charakterów i by się nie dogadali
  • Odpowiedz
@manjobanjo: Przeżyłem coś podobnego, tylko sytuacja tyczyła się różowej i to troche było powalone xD Robiła mi dramy, że nigdzie jej nie zabieram, mimo, że sam wychodziłem z inicjatywą by ruszyć się gdzieś dalej niż kilometr od domu. Prawie zawsze dzień przed wyjazdem w zaplanowane miejsce ona oznajmiała mi, że nie może, bo coś, bo musi coś zrobić itd xD
  • Odpowiedz
nie czaje, to dlaczego sama czegoś nie wymyślałaś, skoro Ci się tak nudziło?

@JKB93: A ja czaję bo byłem z laską co poza pracą i zajmowaniem się sobą nie miała na nic czasu. I nie to nie jest kwestia kto wymyślił.
  • Odpowiedz
@manjobanjo: W związku ważne jest to by czuć się dobrze. Ty najwidoczniej nie czułaś się w nim odpowiednio.

Weź tylko poprawkę na to ze rozwój wiąże się z wieloma konsekwencjami o wyrzeczeniami. Jak sobie wyobrażasz idealny związek? Ze facet po 8h pracy cała resztę wolnego czasu spędzać będzie z Tobą? Błąd. Moim zdaniem problemem Twoim jest to ze sama sobie nie potrafisz znaleźć zajęcia i zrzucasz winę na faceta obarczając
  • Odpowiedz
@manjobanjo: czytam te komentarze niektórych samców i nie wierzę, że można być tak upartym w chęci udowodnienia opce, że ona jest problemem. Może i po części była, ale tego nikt z nas się nie dowie.
Anyway, do meritum. Jeśli rozmowy na ten temat i sygnalizacja, że Twoje potrzeby w związku nie są spełniane (tak podstawowe jak spędzenie czasu razem) nic nie dawały dlugoterminowo, to dobrze zrobiłaś. Na siłę nie da
  • Odpowiedz