Aktywne Wpisy

ile macie lat i ile macie odlozone pieniedzy? ale chce cos depresyjnego bo chce zobaczyc czy jestem przegrywem czy nie
ile 26 latek powinien według was miec odlozone?
#depresja #pieniadze #pytaniedoeksperta
ile 26 latek powinien według was miec odlozone?
#depresja #pieniadze #pytaniedoeksperta

PorkaTurbo +41
#turboobrazki Tomasz Matusiak / Mariusz Fronia
Czerwona, przysiółek wsi Gronowice w województwie opolskim.
Czerwona założona została w 1791 roku przez ministra Śląska i Prus Południowych grafa Karla Georga Heinricha von Hoym w ramach kolonizacji fryderycjańskiej, akcji osadniczej prowadzonej przez króla Fryderyka II na wschodnich terenach Prus.
Początkowo
Czerwona, przysiółek wsi Gronowice w województwie opolskim.
Czerwona założona została w 1791 roku przez ministra Śląska i Prus Południowych grafa Karla Georga Heinricha von Hoym w ramach kolonizacji fryderycjańskiej, akcji osadniczej prowadzonej przez króla Fryderyka II na wschodnich terenach Prus.
Początkowo
źródło: 1000007776
Pobierz

Kiedyś wspominałam znajomym, że rzucam a-----l bo piłam codziennie i mówiłam, że mam problem. A co oni robili? Wysyłali mi zdjęcia drinków, z imprez/domówek nawet jak mówiłam im żeby tego nie robili bo mi ciężko się na to patrzy i większość razy kończyło się to wyjściem do sklepu po nawet p--o smakowe byleby czymś zabić głoda.
Ludzie to szuje jednak, ale tak ciężko poznać teraz ludzi i znaleźć znajomych więc jestem skazana na nich.
Ba nawet na okazje zostania pracownikiem miesiąca dostałam od nich super prezent...kilka butelek i specjalna półkę na a-----l "bo przecież tak lubisz doomerko :) "
Ogólnie większosc ludzi chyba nie wyobraża sobie imprez bez alkoholu w tym momencie a tak łatwo popaść nawet w weekendowy.
#gownowpis #alkoholizm
Przechodzę podobne sytuacje z niebieskim. Szczęśliwie najbliżsi znajomi nie piją praktycznie wcale albo bardzo bardzo mało, więc dla nich to żaden szok. Najgorzej oczywiście z rodziną. Większość jest normalna i po prostu świadoma problemu (sami mają swoje problemy, terapię itp.),
Ja tu wiele razy dawno temu poruszałem temat ale zawsze wypowiadają się albo obecni alkoholicy którzy mierzą wszystkich swoją miarą albo abstynenci co byli alkoholikami i każdego kto piję mierzą swoją miarą i wieńczą przyszłość taka jak ich przeszłość "bo kazdy jest taki jak ja". Są też tacy co maja kogoś w rodzinie co ładuje jak patus i tez przez
@ZenujacaDoomerka: Szanuj się trochę laska.. Lepiej nie mieć żadnych znajomych niż takich którzy sprawiają że czujesz się gorzej i Cię nie szanują. Ja z takich zrezygnowałem, nie mam żadnych i jakoś żyje. Mogę dziękować tylko toskycznej lasce z którą byłem w pierwszym związku bo tak mnie zniszczyła psychicznie że dzięki temu doświadczeniu
W pewnym momencie miałam towarzystwo mieszane, jedno lubiące bardziej się napić, drugie zapalić
@ZenujacaDoomerka: Tak całkiem to nie ma sensu rzucać. Jak masz problem, bo np. źle się czujesz czy stanowi to jakąś życiową przeszkodę to na koleżeńskich libacjach ogranicz picie o jakieś 20-30%. Całkowita rezygnacja z alkoholu spowoduje w twoim przypadku wykluczenie towarzyskie a przynajmniej zredukuje udział w eventach poza robotą o jakieś 80%. W pewnm momencie możesz
źródło: comment_1663671149gcH70BYnxfBFjIfCYru3mv.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@wihajsteer
@Absydion
@chlodna_kalkulacja
Dlatego wyroznaimy przyjaciol, znajomych blizszych, dalszych itp. Ja sam zauwazylem, ze sporo ludzi robi cos po zlosci. Jezeli chcesz cos zmienic trzeba kompletnie sie odciac. Czasami trzeba sie przeprowadzic, zmienic prace. Jest to bardzo ciezkie.
Tymczasem prawda jest taka, że większość pijących ma tak naprawdę w dupie to, czy pijesz, czy nie. Ewentualnie po pijaku coś tam pobełkoczą (ale jak powiesz "nie, nie pije", to w 99% przypadków odpuszczają i po 10 sekundach już o tym nie pamiętają), albo właśnie ktoś sobie z tego robi