Wpis z mikrobloga

@Jestem_Tutaj

@brokenik allegro też wyglądało skromnie, nawet stare kompy sobie radziły ze stronami a dzisiaj masz pierdylion rdzeni a i tak ci strony mulą

Nieprawda, nawet dobry smartfon potrafi wszystko odpalić bez większych problemów, nie mówiąc o mocnych komputerach :) Chyba że próbujesz to robić na mega starym albo po prostu ch*jowym sprzęcie xD Więc ta gadka "kiedyś to było super, tera nie jest" nie ma żadnej wartości merytorycznej. Innymi
  • Odpowiedz
@brokenik: tęsknię za internetem gdzie się wchodziło i czytało a nie jak teraz okienko o ciasteczkach, okienko o newsletterze, okienko o powiadomieniach echhhh
  • Odpowiedz
@PussyDestroyer1995:

Ja w swoim czasie byłem takim webdeveloperem i to co kiedyś wykrzesałem :
burner.devices.pl <- oczywiście kodowanie znaków się rozjechało na nowych przeglądarkach a sama strona źle się skaluje do rozdzielczości obecnie używanych. W każdym bądź razie wszystko zostało zamknięte w 84kb, układ strony bez CSSa. Półprzeźroczystość nawet nie używa PNG tylko zmyślnie spreparowanego GIFa i działa rewelacyjnie na sprzęcie tak archaicznym jak Pentium 200 z 32MB RAMu ;0
  • Odpowiedz
@brokenik: > kiedyś pamiętam taki poradnik, że główna strona nie powinna wraz z grafiką przekraczać 64KB ;)

hah, pamiętam jak sie pierwsze strony wrzucało w specjalne programy analizujące czy sie strona za długo nie będzie ładowac ;>
  • Odpowiedz