Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kantarek: I jeszcze to branie nadgodzin choćby za pół darmo, żeby nie spędzać czasu w dziurawym domu, żeby nie jeść spalonego, żylastego, słabo rozbitego schabowego z ziemniakami
polanymi déglacé à la polonaise czyli kujawski ze zwęgloną bułką tartą. No i obowiązkowo darcie się na młodego "no ile to 6 razy 5", echhh
  • Odpowiedz
@Pavulenko: Kto powiedział, że niosę radę? To nie jest krytyka osób, które tak żyją a raczej efekt obserwacji, bo sam się wśród takich ludzi wychowywałem. Oczywiście, że są potrzebni i nie proponuję jakiejś wolty w ich życiu. Po prostu mi przykro, że tak wygląda rzeczywistość i wgurwia mnie, gdy wpiera się tak żyjącym rzeszom facetów, że są przedstawicielami opresyjnego patriarchatu xd
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto: Typie o co Ci chodzi? Gdzie tu widzisz jakiś atak albo krytykę? Już pisałem, że ten wpis to efekt obserwacji i życia pośród takich ludzi, ja nic do nich nie mam, jedynie smuci mnie ich los i zepchnięcie na bocznicę beznadziejności, imposybilizmu i ról społecznych, które w wypadku mężczyzn od małego jedynie nakładają wymagania, równocześnie zabierając jakiekolwiek benefity.
  • Odpowiedz
@Kantarek: A dziwisz się jak różowe wybierają do związków chłopów którzy zarabiają lub takich którzy mają potencjał zarabiać.
Najlepsza droga do bycia wybranym przez różową jest hajs.
Dlaczego tak robią?
To proste, one nie chcą pracować, nie chcą budować razem, chcą przyjść na gotowe, lub ewentualnie małym wysiłkiem uzyskać jak najlepszy efekt.
Wszystko rozbija się o poczucie bezpieczeństwa dla niej i potencjalnych dzieci.
  • Odpowiedz