Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@venomik: Poszedłbym jeszcze dalej - w większości tańców towarzyskich NIE występuje obracanie. Akurat w Tango jest krok, w którym obracasz partnerkę, ale to tylko niewielka część układu. Cha-cha, Foxtrot, Boogie Woogie, Twist, Carioca, Samba, czyli te najfajniejsze tance maja znikomy ilość wiru. Żaden ze mnie znawca, bo chodziłem na tańce jak miałem 6 lat xD, ale coś tam w miarę pamietam
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@drim: jak ja na weselu tańczyłem z taką jedną małolatą i jej stary nas zobaczył, to podobno od razu wytrzeźwiał. a nie kręciłem nią. można powiedzieć "wręcz przeciwnie"
ʕʔ
  • Odpowiedz
@Matioz: Z stricte towarzyskich to latino jak cha-cha czy rumba trochę trochę tego może mieć (wiadomo, kwestia układu), standard odpada siłą rzeczy (trzyma się partnerkę obiema rekoma, wiec nie da się).
Natomiast tango mnie zaciekawiło. Tylko teraz nie wiem czy mówimy o tangu z tańca towarzyskiego czy tangu argmentyńskim. Ale w obu przypadkach nie kojarzę nic takiego.
Wiadomo, wszelkie zwroty o 180 stopni albo rotacja razem z partnerką jak w hero, ale
  • Odpowiedz
@monilea: chciałabym żeby tak było, wyobraź zobie co przeżywa kobieta która nie cierpi tańczyć, a jak tylko jesteśmy na weselu/uodzinach czy imprezach rodzinnych z tańcami, to jest jeden wielki lament, ze jak to nie tańczysz i nachalni wujkowie, teść czy jacyś kuzyni, ze mą nie zatańczysz? czemu robisz z siebie taką księżniczke...
  • Odpowiedz