Aktywne Wpisy

jmuhha +254
Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
źródło: 1000021505
Pobierz
jmuhha +91
wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe,że w takich blokach z lat 80 mieszkania miały po 55 metrów, a teraz standard to jakieś 40? XDDD
źródło: 1000021507
Pobierz

#excel #microsoft #korposwiat
Jeśli chodzi o odświeżenie to wszystkie funkcję
=których szukam Google Sheets są analogiczne do excelowych i mi na przykład wystarcza, ale pewnie ktoś kto siedzi grubiej w excelu widzi, że są różnice tylko nie wiem czy jak chcesz odświeżyć to czy dla ciebie te różnice są istotne.OpenOffice bym nie brał, bo to też
@vultureval1853: dziękuje, już wiadomo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja mam do dyspozycji zarówno Excela jak i arkusze google i częściej korzystam z googla. Ma wszystko cczego potrzebuję do robienia wycen, raportów i róznych zestawień w pracy, działa od razu w chmurze, więc udostępnanie dokumentów w ramach domeny w google jest ultra proste. No i moim zdaniem jest szybszy niż Excel (w podstawowym zastosowaniu).
@Polinik jakich rzeczy nie ma
@cohontes: no pewnie że działa. Tylko działanie one drive (no chyba że mówimy o 365?) jest trochę inne niż tego w googlach.
@dominowiak:
Zależy od definicji "zwykłego klikacza".
Wg mnie -- choćby tego, co jest w stanie prostym wyklikaniem rozwiązywać większość pytań z tagu, na które odpowiedź nie brzmi "VLOOKUP" ani "Tabele Przestawne" -- czyli Power Query.
Ogarnięcie większości możliwości PQ to pół godziny roboty a dla "zwykłego klikacza" rozwiązuje niemal wszelkie problemy, przed którymi może stanąć, bo rzeczy, które w
@cohontes: zgadza się, ale OP wspominał o wersji z chomika, więc założyłem, że z oczywistych powodów 365 odpada.
@dominowiak tak jakby nawet bez żadnych subskrypcji https://excel.office.com działa i to całkiem przyjemnie
@vultureval1853: to importujesz przez Power Query, żeby w razie potrzeby odświeżenia danych źródłowych nie robić wszystkiego drugi raz. Zresztą ja tak robię zawsze, mimo tego, że w 99% przypadków nie muszę odświeżać porządnie sformatowanych danych źródłowych.