Wpis z mikrobloga

@Tywin_Lannister: opowiem bardzo zaskakującą ciekawostkę - okazuje się, że kobiety, które płaczą o dodatkowe dni wolne od pracy, W OGÓLE nie pracują
tak - n i e   p r a c u j ą
w sensie szczególnym i ogólnym, bo są zadłużone wobec państwa
  • Odpowiedz
@harold97: Pisałem o wszystkich kobietach, ich w Polsce jest sporo. Miesiączkujących i pracujących może być przy tym kilka milionów. Ty jesteś jeden.

jakby @ Tywin_Lannister napisał ci, że jedna kobieta zajmuje tyle miejsca w przychodni to od razu byś się czepiał

@harold97: Daj dowód. Daj
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Tywin_Lannister: ja tam jestem akurat za. Wiem że to może być problem. Tylko że trzeba to rozwiązać rozsądnie. Dodatkowy 1 albo 2 dni urlopu BEZPŁATNEGO ale na którego zgody nie trzeba w miesiącu po oczywiście lekarskim stwierdzeniu bolesnych miesiączek. I tyle. Pracodawcy niezbyt stratni a kobieta jak faktucznie ma problem to skorzysta. W pracy w takich dniach i tak pożytek z niej mały a mniejszy zarobek to nie problem jak
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: a niech się bawi lewica. Nie żyjemy w próżni, a działania mają swoje konsekwencje. PRAWDZIWE feministki wywalczyły kobietom różne prawa, wyborcze, czy to że mogą normalnie pracować na siebie. Obecne feministki im próbują wywalczyć przywileje "szlacheckie", a za kilka lat kobiety znowu nie będą mogły pracować i będą na utrzymaniu facetów.
Nie dlatego, że będzie zakaz. Po prostu nikomu nie będzie się opłacało zatrudnić baby xD
  • Odpowiedz
Czyli jesteś idiotą bo zakładasz, że tylko ja mam takie ekskluzywne schorzenie, ok, nie ma sprawy, rozumiem

@harold97: Ja nie jestem idiotą bo tak zakładam a to dlatego że ja nigdzie tak nie zakładam. Nigdzie nie napisałem że masz ekskluzywne schorzenie. Ba, w swoim komentarzu sam napisałeś że konkretnie TOBIE należy się urlop z powodu schorzenia niż wszystkim miesiączkującym kobietom, tu masz dowód: https://www.wykop.pl/wpis/67533281/oho-widze-ze-proba-przepychania-agendy-miesiaca-do/#comment-239956693
Idiotą może być tylko ten który twierdzi że
  • Odpowiedz
A bóle menstruacyjne to nie jest wymysł lewackich mediów tylko fakt nauki znanej od kilkudziesięciu lat.

@aarahon: ból pleców to też fakt, znany pewnie od zarania dziejów. To czemu ludzie nie dostają urlopów plecowych? ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
Czemu człowiek, który pracuje na 100% ma być karany za to, że nie jest gorszy, a gorsza osoba która przez problemy
  • Odpowiedz
@aarahon: ja nie napisałem, że nie mogę normalnie funkcjonować tylko, że to duży ból i dyskomfort a co za tym idzie brak koncentracji sam mi zarzucasz, że zakładam rzeczy których nie powiedziałeś a potem sam wsadzasz mi w usta słowa których nie powiedziałem
jak już się bawimy w idiotów którym trzeba tłumaczyć oczywistości bo inaczej powiedzą, że coś się zakłada to też się w to pobawię, korona mi z głowy
  • Odpowiedz
ból pleców to też fakt, znany pewnie od zarania dziejów. To czemu ludzie nie dostają urlopów plecowych?

@marv0oo: ludzie nie dostają urlopów plecowych bo ból pleców nie występuje regularnie. Ból pleców spowodowany jest urazem fizycznym bądź schorzeniem na które są odpowiednie kody chorobowe więc ci ludzie wolą zwolnienie L4.

Czemu człowiek, który pracuje na 100% ma być karany za to, że nie jest gorszy, a gorsza osoba która przez problemy
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: Dla mnie to idiotyczne. Każdy z nas ma do dyspozycji L4 będąc na umowię o pracę lub zleceniu (można sobie opłacić chorobowe). Czy ktoś sobie wykorzysta na ból menstruacyjny, czy na ból zęba albo przeziębienie, to jest jego prywatna sprawa. Miesiączka jest cykliczna, ale ból już nie. Nie każdą kobietę boli co miesiąc, nie każdą tak samo, nie każdą akurat jak trzeba iść do pracy. Niektóre w ogóle nie
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: Ale akurat z tym komentarzem, ze jakby faceci rodzili, to by sobie załatwili dostępne np. znieczulenie, to się zgodzę. Generalnie mężczyźni potrafią jako zbiorowość działać i zadbać o interesy swojej grupy, niekoniecznie swojej płci - po prostu grupy, w której są i zależy im na uzyskaniu czegoś. Kobiety wola się żreć miedzy sobą albo jeszcze z mężczyznami dodatkowo. Rzuć na dowolnym forum kobiecym temat porodu, to zaraz podziały. Ta
  • Odpowiedz
  • 8
@Tywin_Lannister jestem kobietą i jest mi strasznie wstyd za to wszystko () tyle się walczyło lat o równouprawnienie a to był tylko klucz do robienia z siebie niedorajdy życiowej. W sumie to manipulacja poziom master bo kobiety wracają do punktu wyjścia ale z korzyściami. Czyli nadal są niedorajdami
  • Odpowiedz