Wpis z mikrobloga

1982 roku schodzenie kobiet pod ziemię było zdaje się zakazane. Dopiero od 2012 mogą zgodnie z prawem pracować w kopalniach pod ziemią.

@aarahon: to trzeba było wysłać artykuł z 1882 roku o tym, że nie mają praw wyborczych.

To jest inny świat niż 10 lat temu.

Poza tym fajnie by było, jakby się wypowiedział jakiś górnik - o tym, jak to wygląda obecnie ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
to trzeba było wysłać artykuł z 1882 roku o tym, że nie mają praw wyborczych.

@Tywin_Lannister: Ja się opieram na tym co jest aktualne dlatego podlinkowałem Ci artykuł który opisuje aktualną sytuację (mimo że jest sprzed 10 lat), od tego czasu nic się nie zmieniło w przepisach.

coś to zmienia ?

@harold97: w kontekście Twojej sraczki nic.
  • Odpowiedz
A bóle menstruacyjne to nie jest wymysł lewackich mediów tylko fakt nauki znanej od kilkudziesięciu lat.

@aarahon: czy ja gdzieś zaprzeczyłem ich egzystencji? xd

Istnieją i dla wielu kobiet są dokuczliwe. Dlatego istnieje zwolnienie lekarskie.

Urlop menstruacyjny może dla mnie powstać - jeżeli otrzymam tyle samo dni urlopu co kobiety.
  • Odpowiedz
  • 58
@Tywin_Lannister Karen pierwsza do ujadania na mężczyzn nawet nie zauważyła że te urlopy i znieczulenie dali im męźczyzni. Gdyby nie wklad meskich naukowców w dziedzinie anestezji nadal wyły by z bólu srając pod siebie. Współczesne kobiety mają zbyt dobrze, a postępującą na wielu płaszczyznach kastracja mężczyzn sprawia że są one coraz bardziej bezczelne i rozwydrzone. Ten mityczny ból menstruacyjny to także farmazon. Kobiety są ewolucyjnie przystosowane aby go znosić.
  • Odpowiedz
A ja mogę raz na tydzień mam iść po zwolnienie na drażliwe jelito i zapychać kolejkę ?

@harold97: a zajmiesz tyle samo miejsc w przychodniach co wszystkie pracujące kobiety które tego dnia mają miesiączkę?

a już się śmiejesz z czyjegoś
  • Odpowiedz
@aarahon: piszesz o miejscy w przychodzi, jakby @Tywin_Lannister napisał ci, że jedna kobieta zajmuje tyle miejsca w przychodni to od razu byś się czepiał

I całkiem sporo jest takich osób, tylko nikt na dzień dobry czy w ogóle podczas rozmowy ci nie powie, że ma takie schorzenie ¯\_(ツ)_/¯
Czemu niby kobiety miały by nie kisić się w przychodniach a my już tak, pamiętaj, że w tej liczbie chorych są
  • Odpowiedz