Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Kasahara: Czy są jakieś "bezpieczne" dawki testosteronu, które podobno lekarze w USA przepisują tamtejszym facetom bez większych problemów?
Trenuję od kilku lat po 4 razy w tygodniu, wiodę bardzo zdrowy tryb życia, ale nie mam też parcia ani potencjału na wielkie dźwiganie, ale jako gość po 30stce zaczynam już myśleć o upływającym czasie i zastanawiam się, czy branie testosteronu wyłącznie w celu poprawy jakości życia byłoby dobrym pomysłem?
  • Odpowiedz
@Xaroks: Ja mam 35 i w sumie ostatnio mysle ze koło 40 wbije na jakieś TRT. Zazdroszczę wam bo w to 10 lat różnicy między nami wszystko tak bardzo poszło do przodu jeżeli chodzi o metody treningowe i wiedzę ze czasami czuję się oszukany tym ze zaczynałem siłownie w 2003 roku
  • Odpowiedz
@fiolkins: zgadzam się i na pewno perspektywa trochę się zmienia mając już te ponad 30 lat, ale raczej nawiązywałem do gości, którzy ledwo skończyli 20, coś tam podźwigali i są pewni, że świetnym pomysłem będzie kłucie się żeby przyspieszyć progres, nawet nie wiedząc czy za rok im się to nie znudzi, czyli w sumie to o czym pisał Intruder.
  • Odpowiedz
@Tehnikolor: im mniejsza dawka tym bezpieczniejsza, jednak nawet na dawkach TRT mogą być skutki uboczne i są pewne sytuacje, w których są przeciwskazania nawet do stosowania takich. Należy sobie zadać jednak pytanie o "impact" danych dawek. Z pewnoscią 150 mg test/week jest zdrowsze niż walenie paczki fajek dziennie lub alko do odcięcia do weekend. Jeśli chcesz brać testa dla samej poprawy jakości życia no to najpierw zbadaj ile go masz.
  • Odpowiedz
@Kasahara: Bardzo fajny wpis. Znam wielu takich którzy po paru miesiącach ćwiczenia wchodzili na meta + omka + wino. To były stare dzieje, okolice 2008 roku. Mój dobry kolega trafił do szpitala bo wątroba mu nie wytrzymała, mogło skończyć się tragicznie. Oczywiście na chwile się napompowali, potem zero odbloku, po zejściu z cyklu spadki drastyczne, depresja i problemy z erekcja w komplecie.

To kusi, jasne - zwłaszcza młodych którzy widzą
  • Odpowiedz
@Kasahara: Mam takie pytanie z innej beczki.
Co należy sobie zbadać żeby sprawdzić czy po podaniu testosteronu zaczęły by mi wypadać włosy :D?
Bo szczerze to nawet jakbym miał brać w martwym 350kg, to uważam że po 30rż bujne włosy >> obwód w bicu xDD

PS: Knife to chyba ma/miał tu konto :D
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@fiolkins: Myslisz to sobie sam ogarnąć czy masz androloga. Sam chciałem wbić na cykl, ale boje się, że s-------e to, albo stawy nie dadzą rady i zostanę z r---------i hormonami. Kalkulowalem to już parę razy i chyba jak ktoś ćwiczy amatorsko to nie warto. Jak na razie bliżej 40, teść bardziej w górnej granicy, jedynie estriadol mi pokazało w dolnych widełkach.
  • Odpowiedz
@horrendous: Myślałem o ogarnięciu lekarza i liczę ze w przeciągu paru kat sytuacja się znormalizuje i lekarze będą bardziej świadomi. Ale tez boje się trochę ze mi szajba odbije i się r------e
  • Odpowiedz
. Chciałbym podkreślić, że jest to moje luźne przemyślenie i słuchajcie się lekarzy i osób z wykształceniem. Ale zatem do rzeczy.

5. Wiedza lekarzy w aspekcie dopingu nadal raczkuje, więc z większością konsekwencji będziemy musieli radzić sobie na własną rękę lub szukać "szamana"

@Kasahara: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Gavilar: nie da się przewidzieć, bo kluczowa jest wrażliwość receptora we włosach czyli genetyka. Mozna przypuszczać, ze jak cała rodzina ma bujną czuprynę aż do starości to wiele włosów na cyklu Ci nie poleci. Anegdotycznie ja miałem słabe włosy i lekkie zakola od gimnazju, ale na cyklu mam zero róznicy, mimo wszystko przodkowie do śmierci mieli jakieś tam sensowne włosy. A jak masz łysych w rodzinie to np. wyłysiejesz x2
  • Odpowiedz