Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 241
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 56
@Filipterka25: A dlaczego w ogóle kryterium istnienia populacji ma być kryterium czegokolwiek? Dlaczego niby to jest coś dobrego i pożądanego? Ja np. twierdzę, że nie warto trzymać się jakichś wyznaczników biologicznych czy populacyjnych jeżeli cierpią na tym jednostki.
  • Odpowiedz
A dlaczego w ogóle kryterium istnienia populacji ma być kryterium czegokolwiek?

@Trybun_Plebejski: A dlaczego mamy stawiać prawa jednostki nad prawami mas? Ot, takie założenie w tym kręgu kulturowym. W innych bywa inne (np. w Chinach).

Tak samo z ochroną kobiet i posyłaniem do boju głownie facetów - były sobie grupki ludzkie o innym zapatrywaniu, ale dosyć szybko znikły z powierzchni Ziemi.
  • Odpowiedz
  • 3
@Aryo no niestety. Większość wykopków to jeszcze dzieci tak to już mają że widzą tylko czubek własnego nosa. Tweet czy tiktok to jego wyobrażenie tego co się dzieje. Nic nie poradzisz.

To samo wiąże się ze śmianiem się że jakiemuś ruskowi nogi urwało czy tekst "dla tych co myślą że ruscy nie popierają wojny". Ich pogląd na świat to kilka niespójnych krótkich filmików indywidualnych osob.
  • Odpowiedz
Większość wykopków to jeszcze dzieci tak to już mają że widzą tylko czubek własnego nosa.

@kodyak: To dzieci w wieku 17-30 lat, tyle że o mentalności niezbyt lotnego komunisty, tj. ośmiolatka.
  • Odpowiedz
  • 64
@Filipterka25: Ale to czysta filozofia. Dla jednego ważniejsza jest masa, dla drugiego ważniejsza jest jednostka. To co powiedziałeś o pierwszeństwie zapewnienia przetrwania populacji to LITERALNIE KOMUNIZM, a tak na poważnie są to właśnie nurty filozoficzne, z których też wywodziły się dosyć nieprzyjemne ideologie patrzenia na ludzi jak na zasoby i niszczenia indywidualizmu.

Generalnie dużo ludzi po różnych stronach ideowej barykady twierdzi, że na Ukrainie nikt się nie bawi w żadną
  • Odpowiedz
  • 61
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Jak zwykle ad personam. Przecież kompromitujesz się takimi wpisami. Jakie "sami", jakie "macie"? Ja jestem jakimś spierdoxem? Ja wrzucałem kiedykolwiek takie wpisy? Nie każdy jest w jakimś obozie ideologicznym czy innej sekcie jak co po niektórzy z jednej czy z drugiej strony.
  • Odpowiedz
@Aryo: argumenty ad personam, dowody anegdotyczne, zarzucanie ruskiej propagandy. Wcale nie zaprezentowałeś lepszego poziomu w tym wpisie, niż ruskie trolle w swoich.

Dyskryminacja mężczyzn jest faktem, to że komuś się ona podoba to nie znaczy, że nie istnieje. Są tacy, co im się podoba wyższy wiek emerytalny mężczyzn, ale to też jest dyskryminacja.

Rozumiem, że jest to chwytliwy temat dla ruskiej propagandy, tak jak podejście do UPA, Bandery i Wołynia na
  • Odpowiedz