Aktywne Wpisy

Duzy_Kotlet +146
Powi3m normalności :)
#tinder
#tinder
źródło: temp_file9188913682122278694
Pobierz
Duzy_Kotlet +38
źródło: temp_file8627646162584045317
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file9188913682122278694
Pobierz
źródło: temp_file8627646162584045317
PobierzWykop.pl
Kilka miesięcy temu wziąłem się za programowanie. Padło na jave. Miesiąc robiłem e-learningi. W końcu odpuściłem z braku postępu.
Teraz wreszcie wziąłem się na nowo (od wczoraj), z tym, że spróbowałem pythona. Pierwsze wrażenie jest takie, że jest dla mnie bardziej przejrzystym językiem. Choć może to też wynikać z tego, że Java mnie niejako wprowadziła. Użyłem też innego IDE, świetnie mi podpasowało.
W jeden dzień zrobiłem quiz z zapisywaniem wyników do pliku oraz z odczytywaniem wyników z tego samego pliku (tu mam lekki problem, bo wczytuje mi wartość 0 dla jednej ze zmiennych, co w zamyśle jest błędne. Ale powiedzmy, że to ogarnę jakoś)
Jestem bardzo z siebie zadowolony
Może coś jeszcze że mnie będzie xD
Oczywiście w warunkach szalejącej inflacji.
Ale tak poważnie to pewnie, że kiedyś bym chciał, ale do tego długa droga. Jedno jest pewne, jak nie zaczne robić w tym kierunku to tego nie osiągnę nigdy
@marnynick: Wynika to z tego, ze nie ogarnales czegos trudniejszego niz projekt na 3 klasy.
czyli ogarnąć przy okazji język, który jest bliżej procesora, pamięci, bez nadmiaru abstrakcji, dobry programista musi rozumieć jak działa komputer
Komentarz usunięty przez autora