Wpis z mikrobloga

@pampam2312: a w którym miejscu gościu źle gada? Ja swój kredyt spłaciłem i jakbym się chciał bawić w rentierkę to właśnie bym brał kredyt na mieszkanie pod wynajem. Lepiej spłacać kredyt z odsetkami niż trzymać hajs na koncie i tracić minimum 15% wartości co roku. Nawet jak teraz masz 8% rocznie odsetek to i tak mniej niż 15% inflacji. Mieszkanie do tego jeszcze ci daje dochód pasywny w postaci wynajmu i
a w którym miejscu gościu źle gada? Ja swój kredyt spłaciłem i jakbym się chciał bawić w rentierkę to właśnie bym brał kredyt na mieszkanie pod wynajem. Lepiej spłacać kredyt z odsetkami niż trzymać hajs na koncie i tracić minimum 15% wartości co roku. Nawet jak teraz masz 8% rocznie odsetek to i tak mniej niż 15% inflacji. Mieszkanie do tego jeszcze ci daje dochód pasywny w postaci wynajmu i wzroście wartości
Co do Anglii to pewnie chodzi mu o to że jak weźmiesz kredyt na mieszkanie i je wynajmiesz to zdolność Ci rośnie wraz z twoim cashflow, w polsce jak masz 4 kredyty to bank juz wiecej Ci niechetnie daje, w UK maja #!$%@? ile juz masz kredytów, cashflow rośnie to dostaniesz kolejne

@to_nie_tak_jak-myslisz: bo DTI to jest polski wynalazek, który dla niepoznaki przetłumaczyli sobie na angielski LOL co ty za kocopoły
@pampam2312: są setki tego typu bajkopisarzy w internecie, hehehe wielkich "inwestorów" () Najgorzej że tym takim czczym gadaniem budują w widzach poczucie, że są finansową wyrocznią i naganiają na swoje kursy - ciekawe, czyżby lepsi byli w sprzedawaniu kursów o inwestowaniu niż w samym inwestowaniu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
co jest społecznie szkodliwe? To, że przez niego powstają mieszkania które by zwyczajnie nie powstały i najemca ma gdzie mieszkać

@zalogowany_user: Wow, co za wspaniały człowiek. Bo na pewno bez niego w Polsce by się mieszkania nie budowały! I ludzie nie mogliby od tych wspaniałomyślnych rentierow wynajmować "apartamentów" 32m2 za 4000 zł. Problemem jest to, ze ledwo łopata się w takiej Warszawie wbije w ziemie, a już wszystko pozajmowane przez "biznesmenów",
@localoca słaba i szkodliwa dla społeczeństwa jest sztucznie zaniżana stopa procentowa (była przez długi czas ujemna) która prowadzi do przeinwestowania w sektor produkcji dóbr kapitałowych a tymi dobrami stały się mieszkania ponieważ inwestycja w nie generowała najwyższą stopę zwrotu, żaden bank nie oferował lokat, fundusze inwestycyjne nie miały atrakcyjnych ofert, nie było innych lepszych miejsc do alokowania kapitału by chronić go przed inflacja, rzucili się na mieszkaniówkę mali i duzi, janusze fliperzy