Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 76
Najgorsza rzecz, w jaka w życiu uwierzyłem, to to, że istnieje lepsze rozwiązanie do januszowej jazdy niż 1.9 TDI.
Miałem w życiu dwa diesle VAGa i dwa benzyniaki VAGa
Benzyniaki miały być pancerne i nic się miało nie psuć, a diesle miały być złe na krótkie dystanse.
W dieslach miałem łącznie zero usterek, w benzyniakach miałem ich kilka, a byłem w posiadaniu tych aut około roku (każde z nich)
Jak masz 1.9 TDI, to nie ma już lepszej opcji. Pamiętaj, kimkolwiek jesteś, ministrem czy śmieciarzem, jeździj 1.9 TDI, to naprawdę pysznościowe silniki
#samochody #motoryzacja #volkswagen #takaprawda #truestory #passat
Shatter - Najgorsza rzecz, w jaka w życiu uwierzyłem, to to, że istnieje lepsze rozwi...

źródło: comment_1661149872PXruK2pWSgFcGAx57GdFaS.jpg

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
@Shatter: ten mit pancerności 1.9 TDI wziął się z tego, że potrafił faktycznie przejechać 100kkm bez większej awarii w odróżnieniu od sieczkarni OHV z #!$%@?. Silniki owszem, trwałe, ale nie pozbawione wad. Francuskie diesle sprzed ery commonrail wcale nie są gorsze
  • Odpowiedz
  • 4
@Iskaryota: Francuzy swiruja jeśli o elektrykę chodzi. Z francuskich aut, z którymi miałem do czynienia, zawsze albo nawiew nie chodził, albo lampki nie gasły itd. Jak w vagu się psuje elektronika, to wystarczy wyjąć kluczyk i wszystko się wyłącza i spokój xd znajomy miał tak, że po zamknięciu auta w lagunie świeciły mu się te lampki od wewnątrz drzwi, czego w sumie nie było widać, a akumulator siadał xD
Zanim kupiłem
  • Odpowiedz
Jak w vagu się psuje elektronika, to wystarczy wyjąć kluczyk i wszystko się wyłącza i spokój xd

@Shatter: To śmieszne bo akurat dla mnie właśnie w VAGu dziwnie działa to podtrzymanie napięcia po wyjęciu kluczyka.
  • Odpowiedz
@Shatter: Dzisiaj 1.9 tdi to bezużyteczny gruz. 90 koni do tak ciężkiego auta jest zwyczajnie niebezpieczne. Na eSkach zbyt wolne, na krajówkach za słabo przyspiesz
  • Odpowiedz
  • 1
@Iskaryota: czemu śmiesznie? Przez chwilę można szybę zamknąć, ale jak zamkniesz auto to wszystko gasnie, nawet jak coś jest zepsute i np. lampki od otwartych drzwi działają niepoprawnie
  • Odpowiedz
  • 2
@cwlmod: no spoko, ale a) to nieprawda, jeżdżę dość często eską golfem 90 KM, b) masz też pancerne 110 KM i nieco mniej pancerne 130 KM
  • Odpowiedz
  • 1
@WLADCA_MALP: zapominają tylko o zrobieniu dobrej blachy.
Człowiek od kiedy ma prawo jazdy czuje zachwyt nad tym jak ładnie na tle innych aut z tego samego okresu prezentuje się Mazda 6.
Ale tylko z daleka, bo z bliska ma dziury w progach
  • Odpowiedz