Aktywne Wpisy

Bunch +54
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
stanley___ +2
#pytanie
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
źródło: temp_file1252786484093219342
Pobierz

Tytuł: Droga Czaszek
Autor: Joshua Reynolds
Gatunek: fantasy
Ocena: ★☆☆☆☆☆☆☆☆☆
ISBN: 9788361656630
Wydawnictwo: Copernicus Corporation
Liczba stron: 368
Co zostało przeczytane, nie może zostać „odprzeczytane”… a szkoda. Pomysł był chyba taki, żeby wpleść w oryginalną linię zdarzeń autorstwa Wiliama Kinga jakieś nowe „fakty”. Wyszło koszmarnie źle. Autor stara się nadać głównym bohaterom jakieś cechy, które upodobniłyby ich do postaci z „epoki Kinga”, ale zupełnie mu to nie wychodzi. W dodatku sama historia zdaje się być zakotwiczona w kilku punktach naraz. Co jeszcze bardziej potęguje zamieszanie z chronologią.
Jeżeli spojrzeć na opowiadanie w oderwaniu od sagi, to jest takie sobie. Taki slasher fantasy, w którym od początku wiadomo, że głowni bohaterowie wyjdą bez szwanku. Opisy walki na poziomie średnio trzeźwego mistrza gry z liceum. Podobnie jak opisy miejsc i bohaterów. Nie wymagam dużo, autorzy BL nigdy nie mieli zapędów do „tolkenizowania”, ale nawet przy tak nisko zawieszonej poprzeczce Reynolds dał ciała. Jest płytko, bez polotu i byle szybciej. Dlatego aż jedna gwiazdka. W kontekście sagi chyba trzeba by wymyślić oceny ujemne.
Wydanie całkiem ok. W całym tekście wyłapałem jedną literówkę, gdzieś pod koniec. Miękka oprawa to niestety współczesny standard dla CopCorpa, co oznacza, że książka po przeczytaniu musi trafić do prasy drukarskiej. Inaczej będzie źle wyglądać. Całość jest klejona, więc też nie wróżę sukcesu w egzemplarzach bibliotecznych.
#bookmeter #fantastykabookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter #fantastyka #warhammer
źródło: comment_16607654627au3V7GhUQtsDW2SDt7EzR.jpg
Pobierz