Wpis z mikrobloga

Zacząłem pracę w sprzedaży i wróciłem do tej cudownej książki by mieć najlepsze wyniki. Jednak idzie mi źle. Ludzie nie są zbyt chętni by opowiadać o sobie, jak szczerze im wyrażam uznanie i uśmiecham się to nie sprawiają wrażenia bardzo zadowolonych. Bardziej po prostu patrzą, zadają pytania jak mają i elo. #pracbaza #rozwojosobisty #ksiazki
przegro_pisarz - Zacząłem pracę w sprzedaży i wróciłem do tej cudownej książki by mie...

źródło: comment_16603075070lcdWsa1RKpb7joOP1OPDz.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegro_pisarz bo to polska a nie USA, zupełnie inna kultura tu nie jest "ok to fail", tu nie ma "good job man!". Tu jest "ale to z------ś" i "hurr durr kurła". Nie przekladaj USA na Polskę 1:1
  • Odpowiedz
@pesotto: książki rozwojowe jak mają dobre opinie to mają dużą skuteczność, tak mi pisał jeden wykopek. Podeslalem co jest z tyłu okładki książk, przeczytaj to. " Z pewnością w Polsce zyskają wszyscy, którzy ją przeczytają" " wierz w to albo nie - ich stosowanie całkowicie odmieniło życie wielu ludzi"
  • Odpowiedz
@pesotto: Zgadzam się z Tobą w pełni. Ta książka nigdy do mnie nie przemawiała - czytając ją miałem wrażenie, że 90% tych historii jest wyssanych z palca. To po prostu nie ma przełożenia na grunt polski, a raczej powiem - nieamerykański.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: mi udało się przejść to IT po części dzięki temu, że pracowałem od strony biznesowej przy sprzedażowych projektach e-commerce i miałem tutaj solidny punkt wyjścia do pracy przy projektach komercyjnych. Studia podyplomowe x2 i kursy zajęły mi ok. 2 lat i kosztowały sporo ponad te 5k. Musisz pomyśleć, co chcesz robić, teraz nawet w pozornie prostych i dawniej pogardznaych zawodach można fajnie zarobić: kierowcy, operatorzy ciężkiego sprzętu.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: ¯\_(ツ)_/¯ w sumie gdyby mi nie wypalił mój plan, który się szczęśliwie udał, to nauczyłbym się języka obcego na albo dwóch (poza angielskim) na B2/C1 i poszedł do obsługi klienta, spokojnie na jakichś helpdeskach/infoliniach obcojęzycznych można wyciągnąć 4k na początek.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: o chłopie, to lipa. Ja angielskiego nauczyłem się głównie w klasie humanistyczno-jeyzkowej z rozszerzonyn angielskim w LO, tam na mocne B2/C1 weszliśmy, później na studiach miałem jeszcze dość wysoki poziom na lektoratach. Wiec mam ten angielski na komunikatywnym poziomie, który tez mi się przydaje w pracy, ale od jakichś 8 lat to ja się go nie uczę, tylko staram się utrzymać poziom przez praktyczne uzywanie. Gdybym teraz miał się
  • Odpowiedz