Słuchajcie co się #!$%@?ło, starszy syn (11l) poszedł na nockę do kolegi z bloku, (15l) zwykle nic się nie działo ,potrafili sobie wyjść w nocy na dwór, ale zwykle siedzieli i grali.
O 4 w nocy stukanie do drzwi, stara się zerwała, otwiera , a tam męski głos "Czy to pani syn?" Momentalnie się rozbudziłem, gdy weszło dwóch rosłych policjantów z młodym. Co się okazało, starszy kolega buchnał matce kluczyki do auta, i sobie na wycieczke pojechali. Pech chciał że im się zepsuł samochód i kurła starszy posadził za kółko mojego Benka, a sam postanowił zapchać auto do domu, 5km , rozumiecie, w Warszawie.. ktoś zgłosił że nastolatek w środku nocy pcha auto, i dalej już finał znany.
Jeszcze młody śpi, zastanawiam się jakie konsekwencje musi ponieść. Kurła, sam miałem siano w głowie za dzieciaka,ale mimo wszystko policja mnie nigdy do domu nie odstawiała xD Policjanci wyjątkowo zabawni, mówią że dobrze mu szło, w nic nie przydzwonił, można go na prawko zapisywać xD
@typowy_lobuz: ale tak szczerze, to za co jego syn miałby przepraszać starego tego 15 latka, skoro z opowieści wynika, że to 15 latek buchnął kluczyki matce i nakłonił 11 latka na taką jazdę?
@Kick_Ass: uwazaj, bo mlody moze byc tak zapatrzony w tego 15l, ze bedzie robil to co on chce, a ten starszy bedzie nim manipulowal, trzeba przyobserwowac
@shiverr: mówisz, że przeprosiny mają być sztuczne a chcesz tłumaczyć 11 latkowy zawiłe konsekwencje czynów, gdzie on nie ma nawet tak mózgu wykształconego żeby ogarnąć coś takiego. Lekkie poczucie zażenowania i wstydu, że kogoś zawiódł dobrze w tym przypadku zadziałają, ten list to troche lipa pomysł ale kolega wyżej wymyślił żeby kwiaty zanieść mamie tego łepka.
@Igbt: tu nie chodzi o to co ma zrobić, tam wyżej ktoś pisał o kwiatach dla matki tego typa z przeprosinami chodzi o to zeby to mialo swoje konsekwencje zeby poczul wstyd za to co zrobil. Napisanie e miala i wyslanie to za malo bo sie nie spotka z tymi ludzmi.
@Kick_Ass miałem taką przygodę w podobnym wieku. Kumpel wziął kluczyki od syrenki ojca i pojechaliśmy się lansować. Paliwo skończyło się po 2km i stanęliśmy tuż za policyjną nyską. Zapakowali nas na nią, kolega ubłagał gliniarza, bo go znał i bagieta zadzwonił do szwagra tego kolegi ojca, byłego wojskowego czyli wujka winowajcy. Oddali kluczyki i kazali zapchać z powrotem te 2km. Wujek #!$%@?ł nam po liściu i na butach przepędził w #!$%@?.
a chcesz tłumaczyć 11 latkowy zawiłe konsekwencje czynów, gdzie on nie ma nawet tak mózgu wykształconego żeby ogarnąć coś takiego
@typowy_lobuz: 11 lat, to nie 5 lat, w tym wieku to już dzieci zaczynają trzepać kapucyna. Poza tym utrwalanie schematu przeprosiny = poczucie zażenowania i wstydu, nic dziwnego że tak wiele osób nie ma odwagi cywilnej żeby przyznawać się do błędów.
@typowy_lobuz: Cóż nie wiem. Jestem bardzo daleki od karania innych jednostek, ponieważ sam również nie jestem doskonały i popełniam błędy. Nie znam się na dzieciach i ich wychowywaniu jest to temat dla mnie kompletnie obcy, ale tak z ludzkiej perspektywy ukaranie 11 latka tylko za to, że posłuchał 4 lata starszego debila jest chore, nie tylko etycznie, ale i moralnie.
@Kick_Ass: Mnie tylko zastanawia dlaczego twój młody ma kolegę który ma 15 lat i u niego nocuje. Różnica rozwojowa i myśleniowa w wieku 11 a 15 to jest przepaść.
@kodecss: dzieci znają się od wózka tak naprawdę, starszy jest po sporych przejściach, matka go zostawiła w wieku 10 lat i wyjechała z pajeetem do indii, bardzi często się nim zajmowaliśmy,braliśmy w lato nad wodę, często na obiady przychodził. Dotychczas ta różnica wieku nie była przeszkodą, zwykle nocki u tego kolegi przebiegały bezpiecznie, grali na vr , nagrywali jakieś głupotki, czasem wyszli w środku nocy na plac zabaw. Nic szkodliwego.
@Kick_Ass: mam dwóch synów 10 i 12 lat. Są jak ogień i woda tak różni. Więc cholera wie jaki jest twój syn. Druga rzecz myślę że swoje już przyżył dzisiaj. I wszelkie uciążliwe konsekwencje mogą przynieść odwrotny skutek. Czyli jak pojawi się w jego życiu problem. To będziesz ostatnią osobą która się dowie. A przynajmniej ja bym tego nie
@Klepajro: nie, po prostu nie pójdą na ryby. To akurat wyszło od dziadka. Dla syna to najbardziej dotkliwe. Inna sprawa że o tak na te ryby mieli iść za 3 tygodnie, więc z tego miesiąca to jedno wyjście wypada. (⌒(oo)⌒)
Słuchajcie co się #!$%@?ło, starszy syn (11l) poszedł na nockę do kolegi z bloku, (15l) zwykle nic się nie działo ,potrafili sobie wyjść w nocy na dwór, ale zwykle siedzieli i grali.
O 4 w nocy stukanie do drzwi, stara się zerwała, otwiera , a tam męski głos "Czy to pani syn?" Momentalnie się rozbudziłem, gdy weszło dwóch rosłych policjantów z młodym. Co się okazało, starszy kolega buchnał matce kluczyki do auta, i sobie na wycieczke pojechali. Pech chciał że im się zepsuł samochód i kurła starszy posadził za kółko mojego Benka, a sam postanowił zapchać auto do domu, 5km , rozumiecie, w Warszawie.. ktoś zgłosił że nastolatek w środku nocy pcha auto, i dalej już finał znany.
Jeszcze młody śpi, zastanawiam się jakie konsekwencje musi ponieść. Kurła, sam miałem siano w głowie za dzieciaka,ale mimo wszystko policja mnie nigdy do domu nie odstawiała xD Policjanci wyjątkowo zabawni, mówią że dobrze mu szło, w nic nie przydzwonił, można go na prawko zapisywać xD
@Kick_Ass:
@typowy_lobuz: 11 lat, to nie 5 lat, w tym wieku to już dzieci zaczynają trzepać kapucyna. Poza tym utrwalanie schematu przeprosiny = poczucie zażenowania i wstydu, nic dziwnego że tak wiele osób nie ma odwagi cywilnej żeby przyznawać się do błędów.
Nie znam się na dzieciach i ich wychowywaniu jest to temat dla mnie kompletnie obcy, ale tak z ludzkiej perspektywy ukaranie 11 latka tylko za to, że posłuchał 4 lata starszego debila jest chore, nie tylko etycznie, ale i moralnie.
Różnica rozwojowa i myśleniowa w wieku 11 a 15 to jest przepaść.
Dobra, wstał ostro
Więc cholera wie jaki jest twój syn.
Druga rzecz myślę że swoje już przyżył dzisiaj.
I wszelkie uciążliwe konsekwencje mogą przynieść odwrotny skutek. Czyli jak pojawi się w jego życiu problem. To będziesz ostatnią osobą która się dowie.
A przynajmniej ja bym tego nie
Komentarz usunięty przez autora
Mądre.
Teraz będzie miał więcej czasu na robienie głupot z kolegami, ale za to nie będzie mógł spędzać czasu z rodziną
XDDDDDDDDDD