Wpis z mikrobloga

Pytanie do grubasów byłych i obecnych od nowego grubasa.
201cm 135kg
Odżywiam się źle, ruchu prawie zero.
To normalnie że jak się gdzieś ruszam ide albo np stoje w tramwaju to Mam puls 140-150 i źle się czuje jakby trochę mnie mdliło ?

Pytam bo na filmikach widzę że grubas większy odemnie idzie gdzieś i jakoś funkcjonuje, albo sobie pije na imprezce gdzie ja czułbym się zmęczony po godzinie i nie wiem czy to normalne że czuje się aż tak osłabiony.

Jakos mój wujek 130kg 187cm mimo 58 lat wydaje się że lepiej to znosi niż ja xd ale jest gruby od 25 lat xd

#zdrowie #chudnijzwykopem #grubasy #silownia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kantar: nie porównuj życia z filmikami, filmiki zawsze są wyreżyserowane tak, by grubas poruszał się zwinnie, płynnie i był leciutki jak piórko, a przy tym także był okazem zdrowia z perfekcyjnymi wynikami badań ( ͡° ͜ʖ ͡°) poza tym każdy inaczej znosi nadwagę, mi akurat nic nigdy nie było, ale to nic nie znaczy. Zawsze to może być problem z jakimiś niedoborami, skoro mówisz, że odżywiasz
  • Odpowiedz
@darek-jg: właśnie teraz poczulem się dużo gorzej niż na poprzednich spacerach i ten tydzień kompletnie przesiedzieć robiąc może jakieś 400m dystansu i to chyba to spotegowalo.

Ale ogólnie np siedzę w mieszkaniu puls 80. Czekam u lekarza też siedząc godzinę i puls mi nie spada poniżej 105. Nie rozumiem dlaczego mnie tak meczy jak też siedzę ale poza domem xd
  • Odpowiedz
@cutecatboy: no własnie dziś zareagowałem w 30% tak jak kiedyś reagowalem na pierwsze w miarę intensywne ćwiczenia z ciężarami po dłuższej przerwie xd
Czyli mdłości a tylko szedłem i jechałem tramwajem stojąc xD
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: właśnie dziś postanowilem to zmienić przez to jak się czułem.

Ale zdziwiła mnie reakcja mojego ciała i pomyslalem że przecież niemożliwe że grubasy na codzien się tak czuja i funkcjonują xD przecież nie chce się wyjść z domu nawet na godzinę jak ciało tak to odbiera
  • Odpowiedz
puls 140-150 i źle się czuje jakby trochę mnie mdliło ?

@Kantar: miałem tak przez kilka miesięcy po koronawirusie - moje normalne tętno spoczynkowe to 60 także straszna lipa była, ciągle byłem zmęczony, nie miałem siły stać.
  • Odpowiedz
@Kantar: jak nie jesteś przyzwyczajony do ruchu, a dodatkowo jeszcze ostatnio sporo utyłeś, to serce jest obciążone i tętno szaleje. Zacznij się ruszać - na początek spacery są fajne, bo nie zrobisz sobie żadnej krzywdy, a stosunkowo łagodnie poprawisz wydolność organizmu.

Plus jak sam zauważyłeś żywisz się źle - w necie sporo znajdziesz na temat tego, jak to robić lepiej (da się bez ruiny finansowej sporo poprawić). Policz sobie BMR
  • Odpowiedz
@Kantar: idź lepiej do kardiologa , kiedyś jak ważyłem około 120kg czyli podobne BMI do twojego to nie miałem żadnego problemu żeby przejść 10km z buta , czy wykonywać jakiś wysiłek lacznie z jazda na rowerze
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kantar: to nie jest normalne, wybierz się do rodzinnego, który skieruje do kardiologa. Chyba że prywatnie możesz sobie pozwolić, to od razu kardiolog.
Mój różowy miał problemy z pulsem mimo normalnego BMI, teraz łyka małą tabletkę rano i problemów nie ma.
  • Odpowiedz