Wpis z mikrobloga

Co myślicie o nowej Skodzie Octavii? Już mam za sobą jazdy testowe i wydaje mi się, że za swoją cenę daje na prawdę dużo nowoczesnej technologii. Silnik 1.5 TSI z DSG 150KM. Wersja style z dodatkami wyszła mi 130tys zł. Nie wiem czy jest jakiś inny samochód typu sedan/liftback za taką cenę z takim wyposażeniem. Toyota Corolla wygląda biednie przy niej, jak auto sprzed kilkunastu lat. Audi czy BMW z podobnym wyposażeniem to już ok. 200tys. #motoryzacja #skoda
inflacja_biedaku - Co myślicie o nowej Skodzie Octavii? Już mam za sobą jazdy testowe...

źródło: comment_16584720570yRkRU8SLGHGSFHSRn9tDV.jpg

Pobierz
  • 163
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 30
@Jestem_Tutaj: Szczerze to w dzisiejszych czasach to jest dobra cena, Opel czy Peugeot ma za tyle 1.2 R3, a VW i Ford pewnie 1.0. Choć pojemność silnika nie ma żadnego znaczenia, to nie lata 90. Niemniej i tak wolałbym np. Kijankę niż Vaga
  • Odpowiedz
@inflacja_biedaku: @kochamajfony: Corolla to jest segment C- jak cie nie interesuje jazda na taxi to nie interesuje cie też Corolla z wnętrzem jak Fiat Tipo
Jak robisz więcej niż 50% przebiegu na trasach to taka octavia z automatem i adaptacyjnym tempomatem będzie sztos, nie kupiłem jej tylko dla tego że KIA wtedy była 20k taniej i miała automaty a Octavia miała bolączki wieku dziecięcego
  • Odpowiedz
@inflacja_biedaku: sam samochód, gdyby wszystko w nim działało, to byłby sztos, niestety pocovidove VAGi to jakościowe nieporozumienie, a już Octavia konkretnie, to niekończące się pasmo problemów z elektroniką i multimediami, przez które w zasadzie nie da się jeździć. Bez problemu znajdziesz o tym sporo informacji w necie i na youtubach
  • Odpowiedz