Wpis z mikrobloga

@Moonman: Co? A jak kupisz samochód i napisane "do 300 KM" a zwalnia Ci jak wjeżdżasz na wiadukt i na hamowni wyjdzie ci 80 kucy, to nie pójdziesz z ryjem do dealera?
  • Odpowiedz
@oggy1989: Światłowód jest okej - mam do siebie do mieszkania dwa (długa historia), sprawdziłam przelotką na LC - linkuje się na 25 Gb/s (nie mam szybszych kart).

WiFi udaję, że nie istnieje. w domu mam tylko Cat 6a i OM4.
  • Odpowiedz
@Tsumugi: ło kurde no to powiem Ci, że jestem pod wrażeniem Twojej sieci i widzę, że znasz się na rzeczy więc pewnie coś po stronie Netii... możliwe, że OLT nie wyrabia
  • Odpowiedz
@oggy1989: Albo to, albo mają w dupie klientów. W bloku ma 12 ludzi (na ~60-parę mieszkań), więc nie powinno przycinać aż tak bardzo. Instalacja zrobiona rok temu, więc ze smutkiem wskazuję na to pierwsze.

Download mam ~990, czyli załóżmy, że pełen gigabit. Tylko upload przycięty.
  • Odpowiedz
@Tsumugi: a to dziwne, że download trzyma parametry a upload nie... dzwoń i męcz bułę, że upload nie trzyma parametrów, może się pomylili i zamiast 1000/300 dali 1000/100
  • Odpowiedz
@FLAC: Pobieranie mam gdzieś - mam jeszcze UPC podpięte, w sumie 1.6 Gb/s do mnie (i 30 ode mnie na UPC). Tylko o wysyłanie mi chodzi. Mam 40-kilka terabajtów danych i backup tego na samym UPC zajął 13 miesięcy.

@oggy1989: Reklamacja poszła, zobaczymy co powiedzą. Dzisiaj dzwonili już, kiedy technik może przyjść :)
  • Odpowiedz