Ma ktoś jakieś doświadczenia z kozieradka i jej wpływem na poziom testosteronu? Pije odkąd chodzę na siłownię więc ciężko mi powiedzieć czy cos daje. Warto z ciekawości sprawdzić poziom testosteronu i prolaktyny jedlinie mam objawów niskiego teścia? Jakby wyszedł niski to próbowałbym go naturalnie podbic żeby np zwiększyć regeneracje.
Macie jakieś inne ntaturyalgne sposoby na podwyższenie testosteronu? Omega 3, magnez, bor, d3k2, wystarczająca ilość bialka, snu, ograniczenie używek, stresu coś jeszcze? Są jakieś rośliny, produkty spożywcze itp co podbijają? #mikrokoksy
@TenOdMirabelek: wiesz dużo mnie nie kosztuje włączyć jakieś zioła suple do diety jeśli coś tam dają. Nawet kilkanaście procent więcej testosteronu w dłuższym okresie czasu coś pewnie daje. Głównie chodzi mi o regeneracje bo chciałbym częściej chodzić na siłkę. Ostatnio jak zrobiłem dłuższą przerwę to miałem lepsze wyniki więc za wolno się regeneruje chyba, a lubię trening bo lepiej się po nim czuje i ogólnie sprawia mi to frajdę więc
@simpsonphile mój sposób na tesosteron : (stosuje od miesiąca a już miałem prawie stan depresyjny) - 1. siłownia ale nie gumy, i ciężarki jak dla dziecka... Biorę na serię 80-85% swojego maxa aż się zesram, płacze, rzygam. 2h takiego treningu i mam siłę do życia na następne 24h :) taki wycisk gwarantuje duży wystrzał tesosteronu. 2. Oglądam na necie/w realu nagie kobiety jak często tylko mogę - głupie ale na mnie
@TenOdMirabelek: zgodzę się co do ciężkiego treningu, ale właśnie po jakimś czasie zwolnił mi progress by chyba potrzebuje więcej regeneracji nad czym ubolewam, bo chciałbym więcej ćwiczyć. Dlatego szukam jeszcze innych sposobów np suple.
@simpsonphile napisz do mnie na PW. Powiem ci co można fajnego brać żeby trochę więcej energii było :) tematu nie chce poruszać na "forum" - nie, nie sterydy
@simpsonphile: z ciekawosci mozesz zrobic. sama kozieradka raczej nic nie da, jak juz to ekstrakt, a najlepiej opatentowany Testofen, ale to raczej też libido. Ashwagandha ma udowodnione działanie podwyższające test (oczywiśćie w granicach normy), sporo dobrych opinii ma fadogia agrestis, coleus forskohli ma wplyw na shgb, beta ecdysteron też jest często wspominany w temacie no i ma bana od wad'y ;). jest tego trochę generalnie, ale druga sprawa, że często
@simpsonphile: kozieradka w badaniach podniosła wolny testosteron, a nie total. Poza tym, nawet jakby podnosiła total testosteron, to musiałbyś mieć na zerowym poziomie, żeby były jakiekolwiek ewentualne poprawy. Jak masz w widełkach, to nic się nie zmieni.
@simpsonphile: ostatnio jakis lekarz na yt mowil o tym ze sa potwierdzone badania ktore udowadniaja przyrost testosteronu o jakies 49 proc chyba. I tez pokazywal te badania, ktore byly przeprowadzane na ludziach
Macie jakieś inne ntaturyalgne sposoby na podwyższenie testosteronu? Omega 3, magnez, bor, d3k2, wystarczająca ilość bialka, snu, ograniczenie używek, stresu coś jeszcze? Są jakieś rośliny, produkty spożywcze itp co podbijają?
#mikrokoksy
Co do działania sprawdzałeś na sobie czy jakieś badania?
Komentarz usunięty przez autora