@misiek735: goń się, nie ma nic lepszego do podróży :) Oczywiście jak wszędzie będzie 250km/h + to spoko, ale do tras do 100 km/h te składy są najlepsze. Otwierasz okienko i jest super, dużo miejsca, można spać na tych kanapach xD
@misiek735: nie wiem, na ile pendolino czy te nowe flirty 2 są nowoczesne xd tak, jechałem. Na trasę 5 h wybrałbym pendolino (bo kibel będzie jechał 10 xD) ale na 1 - 2h zdecydowanie kibel lepszy
@Czerwony_jak_WIG20: w czym niby kibel lepszy? bo na tak krótkim dystansie nie odczujesz kiepskiej jakości siedzeń? nie zauważysz braku klimatyzacji? miejsce EN57 jest w muzeum czy w skansenie żeby mozna było się przejechać raz na jakiś czas w ramach jakiejś linii muzealnej
@Czerwony_jak_WIG20: jedyna sensowna wersja EN57 to FPS. Wydajna klima, sensowne wnętrze. Nie ma efektu "wezykowania". Cała reszta powinna być zmodernizowana do tego standardu albo zgnić na bocznicy.
@Trzesidzida: Tak,to zdjęcie z wczoraj ze stacji w Tarnowskich Górach.Ten akurat pojechał do Lublińca,ale jeszcze widziałem dwa takie same jeden do Częstochowy drugi do Wielunia.
Jeżdżę swinoujscie/szczecin - Wrocław i z roku na rok jest mniej połączeń w coraz gorszych godzinach, zawsze z dużym bonusem (dziś np. 140 min, rekordowo 400+)
@sasik520: a to moja trasa byku, to intercity minuty łapie bo wtórne opoznienia ( ͡°͜ʖ͡°) lokalsi jezdza regio z przesiadka w zielonej górze ( ͡°͜ʖ͡°) trzeba sobie recznie wyszukac na stronie plk albo old rozklad-pkp.pl, jeden pociag ma chyba 7 minut na przesiadke ale o dziwo czeka na pasazerow z drugiego, ogolnie pkp plk specjalnie desynchrozniuje pociagu
- Gotów!
BEEEEEEEEEEEE
Psssssssss
ŁUUP.
uuuuuUUUUUUUÜÜÜÜÜÜÜÜÜ
( ͡º ͜ʖ͡º)
#en57 #kibel #kolej #pociagi #pociagiboners
źródło: comment_1657996514T9ySrrA7RRW7PslYXL7URM.jpg
Pobierzźródło: comment_1658011765nW7NpQ20xnzgKnPHCu3r9Q.jpg
Pobierz@Trzesidzida
źródło: comment_16580377027IrxTLgwDPrhiEHJgvs18T.jpg
Pobierz@kupuje_bulki_w_almie: to chyba dużo, jak na dzisiejsze standardy?
Jeżdżę swinoujscie/szczecin - Wrocław i z roku na rok jest mniej połączeń w coraz gorszych godzinach, zawsze z dużym bonusem (dziś np. 140 min, rekordowo 400+)
@sasik520: a to moja trasa byku, to intercity minuty łapie bo wtórne opoznienia ( ͡° ͜ʖ ͡°) lokalsi jezdza regio z przesiadka w zielonej górze ( ͡° ͜ʖ ͡°) trzeba sobie recznie wyszukac na stronie plk albo old rozklad-pkp.pl, jeden pociag ma chyba 7 minut na przesiadke ale o dziwo czeka na pasazerow z drugiego, ogolnie pkp plk specjalnie desynchrozniuje pociagu